Miel marinat la gratar

Este un fel de mancare gustos pe care il putem prepara din carne de miel. Este o reteta ideala pentru pranzul de Pasti sau pentru orice eveniment.

Ingrediente :
16 coaste de miel 
5 linguri de ulei extravirgin de masline
2 catei de usturoi
1 crenguta de rozmarin
Sare
Piper

Dupa ce am spalat si curatat coastele de miel, le taiem una cate una si apoi batem putin carnea. Asezam coastele intr-o tava, le condimentam cu sare, piper proaspat macinat, ulei, rozmarin si usturoiul taiat fin si le lasam sa marineze timp de cel putin 30 de minute. Le facem pe gratar incins, timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Nu impungem carnea cu furculita sau cutitul cand este pe gratar, pentru a evita sa iasa sucul din aceasta. Servim coastele fierbinti cu o salata mixta si cartofi la cuptor. 
Dorind, putem face un sos pentru carne in urmatorul fel :
Taiem o rosie in cubulete mici, cateva masline negre si masline verzi taiate rondele, usturoi zdrobit, sare si piper amestecate bine cu 2 linguri de ulei extravirgin de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu