luni, 7 decembrie 2015

Aperitivele mele speciale pentru sarbatori


Ce poate fi mai frumos la o masa de sarbatoare decat sa ne asteptam oaspetii cu un aperitiv ‚’spectacol’’? Nu va speriati de faptul ca veti vedea foarte multe ingrediente si o explozie de culoare pentru ca acest aperitiv pe cat de special si elegant, pe atat de simplu este de preparat. Trebuie doar sa aveti putina rabdare si sa respectati pasii. Aperitivul nostru poate fi gata in circa 1 ora si apoi de ce sa nu iesim anul acesta din tiparele aperitivelor traditionale ?!

Ingrediente pentru 4 persoane:

2 cartofi
4 rosii Cherry
2 oua fierte
8 ciuperci de plop
4 stiuleti baby porumb
4 cepe arpacas murate
4 foi de andive
30 ml vin
10 ml otet din vin alb
4-5 boabe piper negru
Putina sare

Ingrediente mousse din jambon:

100 gr jambon de Praga
2 lingurite crema fina de branza
1 lingurita smantana de gatit de 32%
Piper verde proaspat macinat
30 gr alune mixte: fistic, migdale dulci, caju
100 gr biscuiti sarati
2 linguri smanatana de gatit de 32%
1 lingura crema fina de branza

 

Ingrediente mousse de creveti:

6 creveti Vannamei de la Ocean Fish
4 lingurite crema de unt
1 lingurita smanatana
Sare de Himalaya
Piper alb proaspat macinat

Ingrediente crema de ou:

2 galbenusuri de ou fierte
2 lingurite de mustar fin dulce
1 lingurita de maioneza
Sare
Ingrediente pentru decorare:
Boabe de piper rosu
Muguri de trifoi si muguri de ridiche
Fulgi de migdale dulci
Ulei extravirgin de masline
Preparare:

Spalam toate ingredientele, fierbem cartofii si ouale si restul de ingrediente le uscam cu ajutorul unui stergar curat de bucatarie. Intre timp, taiem cu grija calota rosiilor Cherry, taiem foarte putin din partea inferioara a acestora pentru a facilita ca rosiile sa stea in picioare pe farfurie, presaram putin sare in interiorul acestora si le asezam cu capul in jos pe hartie de bucatarie, pentru a le permite sa isi piarda zeama in surplus. 

Intr-o craticioara vom fierbe otetul, vinul, boabele de piper si putina sare, apoi adaugam ciupercile de plop pentru 2 minute.Le scoatem si le asezam intr-un vas cu apa rece si cuburi de gheata pentru circa 5 minute, dupa care le asezam pe hartie de bucatarie.
Preparam mousse-ul din jambon de Praga, adaugand toate ingredientele intr-un mixer de bucatarie si mixand pana cand obtinem o crema pufoasa. In cazul in care jambonul nostru este prea uscat, adaugam o jumatate de lingurita de apa fierbinte. Punem mousse-ul la frigider.

Fierbem in apa sarata timp de 2-3 minute crevetii, ii lasam sa se raceasca, apoi adaugam ingredientele pentru mousse-ul de creveti in mixer si obtinem preparatul nostru. Il punem la frigider.

Si crema de oua este foarte simplu de preparat: zdrobim cele doua galbenusuri fierte cu ajutorul unei furculite, adaugam restul ingredientele si amestecam manual pana cand obtinem o crema omogena. Potrivim de sare si punem la frigider.
Adaugam in mixer biscutii sarati, ii punem intr-un bol si adaugam restul ingredientelor. Amestecam bine pana cand vom obtine o compozitie mai greu de lucrat. Cu ajutorul unei forme de biscuti in forma de inima, vom prepara din aceasta compozitie, patul pe care va sta mousse-ul din jambon. Repetam operatiunea pe fiecare farfurie, apoi ungem deasupra fiecarei inimi cate un strat bogat de mousse din jambon si presaram cu mixul de alune.
Luam rosiile Cherry si cu ajutorul unei lingurite foarte mici, le umplem abundant cu crema din oua, asezam deasupra calota pe care am taiat-o si le asezam pe farfurii.

Tot cu ajutorul diferitelor forme pentru biscuti, vom taia discuri de marime mijlocie, le asezam pe farfurii si asezam deasupra mousse din creveti, apoi decoram cu cate o ceapa arpacas si cate un fulg de migdala dulce.
Mai taiem 4 forme de cartofi fierti, deasupra asezam crema din oua, decoram cu cate o frunza de andive si muguri de trifoi si de ridiche.
Cu ajutorul unei forme de biscuti ( stea ) taiem ouale fierte asa cum puteti sa vedeti in aperitivul meu si de acum incolo este foarte usor sa ne decoram aperitivul in functie de gusturile si fantezia noastra. 

Presaram cu boabe de piper rosu si muguri de trifoi si de ridice, apoi picuram cu putin ulei extravirgin de masline.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu