miercuri, 6 aprilie 2016

Caviar de somon Ikura cu clatite si sampanie



Caviarul Ilkura, cunoscut de asemenea drept caviarul de somon sau caviarul roz este un aliment nutritiv, obtinut din ouale de somon salbatic. Despre Ikura v-am mai scris de curand insa sunt atat de delicioase, incat revin la voi cu o noua poveste si cu o noua propunere de a le consuma. Imi place sa le numesc ‘’Perlele din Alaska’’ pentru ca sunt versatile, delicioase dar mai ales pretioase precum acestea!  
Cu toate ca multa lume crede ca acestea se pot consuma doar pe tarte cu unt sau pe jumatati de oua, va asigur ca Ikura sau Gorbuschka, pot fi servite in multe feluri fara a ne plictisi vreodata de ele.

Apele curate si foarte reci ale Alaskai, asigura un habitat natural si sanatos pentru cele 5 specii de somon salbatic. Tocmai din acest motiv, in fiecare an, acest mediu bogat daruieste milioane de somoni de cea mai inalta calitate, celebri pentru aroma lor delicioasa in toata lumea, somoni care ne daruiesc cele mai prestigioase si delicioase oua, cunoscute drept Ikura.  Pe langa gustul divin, acest caviar este bogat in proteine si in Omega 3.
Inca din timpuri stravechi caviarul a fost considerat drept o hrana sacra in Alaska, aceasta fiind data copiilor de varste foarte mici pentru ai creste sanatosi.

Ca o regula, caviarul Ikura de cea mai buna calitate are o stralucire intensa, culoare rosu-orange, cu o consistenta precum cea a mierii de albine si un gust intens.

Stim bine ca exista mai multe tipologii de caviar insa Ikura este singurul care a obtinut gradatia A si in momentul in care spargeti intre dinti un bob de caviar, veti simti un ‘’pac’’al ruperii acestuia. Ei bine, acesta este adevaratul Ikura, cel cu proprietatile enumerate mai sus.
Si pana la propunerea mea de astazi, va mai spun doar ca tot pestele din Alaska este salbatic si este gestionat in spiritul protectiei impotriva pescuitului excesiv si  in spiritul protectiei acestui habitat natural, unic in lume.

Ingrediente pentru doua persoane:

1 borcan 150 gr caviar somon (Ikura ) Ocean Fish
3 oua
300 ml lapte proaspat
30 ml sampanie
Faina cat este necesar
Un varf de cutit sare mediteraneana
Verdeata de praz
Ulei de floarea soarelui pentru prajit clatitele

Ingrediente pentru servire:

Unt de cea mai buna calitate
Sampanie 
Preparare:

Adaugam ouale si laptele intr-un mixer si procesam timp de 2 minute, apoi adaugam putina sare si atata faina cat sa obtinem o compozitie de consistenta unui sirop. Va veti intreba probabil de ce atatea oua pentru doua persoane, este simplu: in felul acesta vom obtine clatite foarte pufoase si extrem de delicioase. Vom folosi o tigaie antiaderenta cu diametrul de numai 16 cm, pentru a obtine clatite mici si elegante. Le prajim cu atentie si cand am terminat, le punem deoparte.
Acum vom pregati partea verde a prazului pentru a putea lega clatitele cu acesta, prin metoda de soc cald-rece.

Taiem prazul la dimensiunea pe care ne-o dorim si incalzim intr-o cratita apa. Cand aceasta clocoteste, introducem prazul timp de 2 minute. Scoatem prazul cu ajutorul unei palete si o introducem intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata. In acest fel, prazul nostru va ramane de un verde puternic si in acelasi timp, va fi foarte usor de lucrat cu acesta, fara a risca sa se rupa.
Adaugam pe mijlocul fiecarei clatite caviar, strangem cu grija clatita si o legam cu o bucata de praz.
Toata aceasta operatiune trebuie sa o facem cu mare grija pentru a nu rupe clatitele!
Asezam pe fiecare farfurie cate doua clatite si o bucata de unt de cea mai buna calitate.
Si pentru ca festinul gusturilor sa fie de exceptie, servim clatitele cu sampanie!

O bucata de clatita, mult caviar si ‘’clatit’’ cu sampanie………si inca odata si inca odata…….pana cand terminam tot!
Caviarul de somon din Alaska este importat in Romania numai de catre Ocean Fish si il puteti gasi in toate hypermarket-urile si supermarket-urile din tara, la raionul produselor din peste. Sunt disponibile confectii de diferite marimi si confectii speciale pentru Horeca.

Aceasta reteta am creat-o pentru Ocean Fish si a fost publicata pentru prima oara pe site-ul www.oceanfish.ro si pagina de Facebook cu acelasi nume.


 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu