duminică, 24 iulie 2016

Salata de paste cu fructe de mare si legume



Pastele reci sunt printre preparatele noastre preferate odata cu sosirea caldurii. Am descoperit acest preparat la inceputul anilor 90 cand m-am mutat in Italia insa de la localitate la localitate, de la familie la familie, reteta se schimba in functie de gusturile fiecaruia. Ne plac foarte mult atat fructele de mare, cat si legumele si gandindu-ma la mare si la aer curat, am creat aceasta reteta. Ce poate fi mai racoros, mai bun si mai practic decat o asemenea salata?

Personal, ador sa gust ceva aparte pe terasa casei alaturi de un pahar bun de vin, imi creaza o stare de spirit buna si m-am gandit: de ce sa nu va imparatasesc si voua o stare de spirit? Gust bogat, arome intense si culori stralucitoare, pentru ca si cromatica este importanta la un preparat. Pun pariu ca nu v-ar displace sa gustati, eventual in gradina sau unde doriti voi pentru ca aceasta salata, o puteti prepara si cu o seara inainte si o puteti duce la picnic.

Dar gata cu vorbaria, haideti sa vedem despre ce este vorba!
Ingrediente pentru 2 persoane:

200 gr paste fainoase scurte din grau dur
6 creveti Vannamei de la Ocean Fish
6 baby sepii de la Ocean Fish
6 baby caracatite de la Ocean Fish
10 inele de calamar de la Ocean Fish
6 ciuperci Champignon
½ ardei capia rosu
½ ardei gras galben
½ dovlecel
5 frunze busuioc tocate marunt
3 frunze menta piperita tocate marunt
1 lingurita patrunjel verde tocat marunt
Ulei extravirgin de masline
20 ml vin alb sec
Piper Tellicherry proaspat macinat
Sare mediteraneana
Preparare:

Mai intai vom curata si spala ingredientele, apoi vom taia in patrate cele doua tipuri de ardei si dovlecelul. Fructele de mare se spalam cu grija si le uscam cu ajutorul unui stergar curat sau in hartie absorbanta de bucatarie. Ciupercile Champignon, le vom taia in doua. Pastele fainoase le vom fierbe in apa sarata si cu putin ulei si de aceasta data, le vom clati sub jet de apa rece, fiind vorba despre o salata rece. Jetul de apa rece va ajuta pastele fainoase sa ramana tari dupa fierbere si nu va permite ca acestea sa se lipeasca. Le scrurgem si le asezam deoparte. Legumele le vom trage la tigaie in ulei extravirgin de masline, condimentate cu condiment de casa ( daca nu aveti, sarati si piparati  ) dar atentie: ardeii ii vom trage la tigaie separat de dovlecei si separat de ciuperci. Fiecare dintre acestea are o textura complet diferita fata de cealalta si trebuind sa ramana usor crocante, nu le putem prepara impreuna.  Le stropim cu putin vin alb. Spalam tigaia, adaugam din nou ulei extravirgin de masline si tragem la tigaie baby caracatita, baby sepiile si inelele de calamar, le potrivim de sare si le gatim circa 5 minute, nu mai mult! Le dam la o parte si tragem la tigaie crevetii Vannamei, cate 2 minute pe fiecare parte, stropindu-i cu vinul ramas. 
Tocam aromele foarte marunt si putem compune salata noastra delicioasa. Amestecam cu grija toate ingredientele si mai adaugam ulei extravirgin de masline. Acoperim salatiera cu folie alimentara si o punem la frigider. 

O putem servi cu putina zeama de lime sau cu putina maioneza de casa, bine inteles alaturi de un vin alb sau rosé rece.

Voilà o reteta care ne poate racori zilele de vara, atat de fierbinti. 
Simpla de realizat, delicioasa si rapida! 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu