Pentru 2 persoane
Dam in clocot intr-o
craticioara mica ½ pahar de Prosecco cu cateva boabe de piper, cateva frunze de
patrunjel verde si arpagic verde tocate marunt. Cand clocoteste, dam focul mic
si lasam sa scada la jumatate, apoi punem craticioara la bain-marie.Vom
incorpora 3 galbenusuri amestecand continu pana cand vom obtine un sos cremos apoi
adaugam 100 gr de unt la temperatura camerei si trecem sosul printr-o
strecuratoare fina, potrivim de sare si piper proaspat macinat.
Punem intr-o oala
incapatoare apa sarata si un pahar de Prosecco si fierbem timp de 12-14 minute
coada de homar, o lasam sa se scurga si o taiem in doua pe lung, apoi o tragem
la tigaie cu putin unt, 2 foi de dafin, putina sare si piper proaspat macinat,
timp de 4-5 minute cu partea carnoasa in jos.Acum vom extrage pulpa din cele
doua jumatati de carapace, o feliem si o servim . Din doua picioruse de telina
verde tocata marunt si sosul preparat in prealabil vom pregati un dressing pe
care il vom aseza in cele doua jumatati de carapace si servim impreuna cu
feliile de homar.
Cand pregatiti
aceasta reteta, nu uitati ca din capul homarului si ghearele homarului care
contin multa pulpa, se poate prepara un sos delicios pentru paste fainoase in
felul urmator :
Tragem la tigaie
capul si ghearele cu un cate de usturoi, apoi stingem cu jumatate de pahar de vin
alb sec si adaugam rosii cherry taiate in jumatate, potrivim de sare si adaugam
cateva foi de bususioc proaspat. Fierbem cca.15 minute si la urma mai adaugam
putin busuioc.
Am invatat sa prepar
pestele de mare de la pescarii de la care cumparam pestele in fiecare sambata
in zori cand acestia se intorceau din larg iar cel mai important lucru pe care
l-am invatat este condimentarea : niciodata nu se pun la pestele proaspat
inafara de sare mai mult de doua condimente pentru ca in acest fel vom pierde
gustul acela minunat de mare ! Asadar nu amestecati condimente, pestele
proaspat are nevoie de vin alb, busuioc, ceapa sau usturoi dar nicioadata
impreuna si rosii in functie de reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu