vineri, 16 august 2013

Homar cu Prosecco




Pentru 2 persoane

Dam in clocot intr-o craticioara mica ½ pahar de Prosecco cu cateva boabe de piper, cateva frunze de patrunjel verde si arpagic verde tocate marunt. Cand clocoteste, dam focul mic si lasam sa scada la jumatate, apoi punem craticioara la bain-marie.Vom incorpora 3 galbenusuri amestecand continu pana cand vom obtine un sos cremos apoi adaugam 100 gr de unt la temperatura camerei si trecem sosul printr-o strecuratoare fina, potrivim de sare si piper proaspat macinat.

Punem intr-o oala incapatoare apa sarata si un pahar de Prosecco si fierbem timp de 12-14 minute coada de homar, o lasam sa se scurga si o taiem in doua pe lung, apoi o tragem la tigaie cu putin unt, 2 foi de dafin, putina sare si piper proaspat macinat, timp de 4-5 minute cu partea carnoasa in jos.Acum vom extrage pulpa din cele doua jumatati de carapace, o feliem si o servim . Din doua picioruse de telina verde tocata marunt si sosul preparat in prealabil vom pregati un dressing pe care il vom aseza in cele doua jumatati de carapace si servim impreuna cu feliile de homar.

Cand pregatiti aceasta reteta, nu uitati ca din capul homarului si ghearele homarului care contin multa pulpa, se poate prepara un sos delicios pentru paste fainoase in felul urmator :
Tragem la tigaie capul si ghearele cu un cate de usturoi, apoi stingem cu jumatate de pahar de vin alb sec si adaugam rosii cherry taiate in jumatate, potrivim de sare si adaugam cateva foi de bususioc proaspat. Fierbem cca.15 minute si la urma mai adaugam putin busuioc. 

Am invatat sa prepar pestele de mare de la pescarii de la care cumparam pestele in fiecare sambata in zori cand acestia se intorceau din larg iar cel mai important lucru pe care l-am invatat este condimentarea : niciodata nu se pun la pestele proaspat inafara de sare mai mult de doua condimente pentru ca in acest fel vom pierde gustul acela minunat de mare ! Asadar nu amestecati condimente, pestele proaspat are nevoie de vin alb, busuioc, ceapa sau usturoi dar nicioadata impreuna si rosii in functie de reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu