miercuri, 14 august 2013

Tort de cacao cu cocos




Ingrediente pentru pandispan :

230 gr de faina
4 oua
165 gr de unt
165 gr de zahar
50-60 ml de lapte
35 gr de cacao amar
1 praf de copt
1 forma rotunda detasabila cu gaura la mijloc de 24/26 cm diamentru

Ingrediente pentru umplutura :

50-60 ml de frisca
150 gr de cocos
110 gr de zahar
1 albus de ou
2 lingurite de amidon alimentar

Unim zaharul cu untul usor incalzit si apoi amestecam galbenusurile dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt si cacao si obtinem o compozitie omogena. Separat batem albusurile si amestecam usor cu restul compozitiei.
Pregatim acum umplutura de cocos : batem albusul, adaugam zaharul, cocosul, frisca si amidonul si amestecam foarte bine. Ungem forma cu unt si presaram cu faina, apoi varsam in aceasta jumatate din compozitie, deasupra vom pune umplutura de cocos si deasupra acesteia varsam restul compozitiei de cacao.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem torul timp de 45 de minute cca. Dupa ce s-a racit il scoatem din forma si putem sau sa il presaram cu zahar pudra sau sa facem o glazura de ciocolata din 150 gr de ciocolata fondanta cu 3-4 linguri de apa sau de de lapte in functie de gusturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu