Astazi am sa va propun un desert
delicios pentru zilele fierbinti de vara. Este un desert destul de usor
avand in vedere ca sunt putine caloriile de numarat, dar nici macar nu mai
conteaza.
Ingrediente pentru 4 persoane :
4 portocale
1 doza de crema italiana
1 cutie mica de frisca indulcita
30 gr de fulgi de migdale amare
Scortisoara praf
50 ml de Cointreau
Cateva frunze de menta piperita
Spalam bine portocalele, le uscam cu ajutorul unui stergar curat
de bucatarie, le taiem calotele si apoi scoatem miezul din ele.Taiem miezul
portocalei in cubulete mic, presaram cu zahar si punem la macerat cu Cointreau
la rece. Dupa cca. 30 de minute le mixam in robot pana cand obtinem o crema pe
care o punem inapoi la frigider.
Intre timp pregatim crema italiana si apoi frisca. Cand s-a
racit crema italiana, o amestecam putin cate putin cu frisca si cu crema de
portocale. Umplem portocalele, le presaram cu fulgii de migdale si scortisoara,
apoi le punem capacele, frunzele de menta si le punem la frigider cel putin 2
ore inainte de servire.
Sursa fotografie: www.northwestpassages.ca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu