Ingrediente pentru 4
persoane :
400 gr de creveti
proaspeti
200 gr de ghimbir
proaspat
1 legatura de
arpagic verde
1 ceapa mica
1 lime
Patrunjel verde
1 ardei iute rosu
3-4 frunze de lamai
sau 1 lamaie
Mai intai, spalam si
curatam crevetii tinand deoparte capetele si cozile. Apoi spalam si tocam
marunt arpagicul verde, curatam di feliem subtire ghimbirul si curatam ardeiul
iute de seminte si in feliem si pe acesta. Vom pune intr-o craticioara capetele
si cozile crevetilor cu arpagicul, ghimbirul si frunzele de lamai sau coaja
unei lamai.Adaugam cca.1 l de apa si dam in clocot.Acoperim craticioara si
fierbem timp de 15 minute la foc mic, apoi strecuram zeama pe care o vom varsa
intr-o alta craticioara pe care o dam din nou in clocot si la care vom adauga vegeta
facuta in casa si mai fierbem cca. 3 – 4 minute. Intre timp spalam ceapa, o
tocam foarte marunt si o adaugam la supa impreuna cu lime—ul spalat si feliat
foarte subtire si cozile de creveti. Fierbem cca. 4-5 minute dupa care dam supa
la o parte de pe foc, o acoperim si o lasam timp de cateva minute apoi adaugam
putin patrunjel verde tocat marunt si servim.
Se poate servi cu paine prajita
sau crutoane cu unt facute la cuptor.
Este o supa simpla
de gatit si usoara pentru zilele de vara. Se poate consuma si rece !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu