miercuri, 16 iulie 2014

Ananas la gratar




Un mod gustos, altfel de a consuma fructele, ba chiar as spune la jumatate de drum intre fructe si desert dulce. Ceea ce este special la acest desert este faptul de a consuma ananasul cald. Mierea va darui ananasului stralucire, zaharul brun ii va conferi o indulcire incredibila iar scortisoara ii va da parfumul. Toate acestea in combinatie cu gustul acrisor si lejer aspru al ananasului, va face din acest desert unul foarte special.

Ingrediente:
 
4 felii de ananas proaspat
4 lingurite rase de zahar brun
3-4 lingurite de miere de albine
Putina scortisoara in praf

Curatam ananasul si apoi taiem 4 felii de circa 2 cm inaltime. Le asezam pe gratar sau daca ne este mai usor, asezam feliile intr-o tigaie incinsa, antiaderenta pentru circa 6-7 minute pe fiecare parte, la foc mic. Le asezam pe farfuria de servire. Intre timp incalzim mierea intr-o craticioara si ungem feliile de ananas. Presaram apoi cu zahar brun si scrotisoara.
Putem decora farfuriile cu frunze de menta proaspata sau cu capsuni, zmeura, etc.
E voilà, un desert de zile mari in circa 20 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu