sâmbătă, 5 iulie 2014

Sarutul catanei



Nu am aflat niciodata de ce aceasta prajitura se numeste asa. O pregatea bunica mea, strabunica mea si este o prajitura ungureasca. Ingrediente delicioase si echilibrate ca arome pentru un rezultat final excelent.
Ingrediente pentru aluat:
6 oua
12 linguri de zahar
180 gr nuca
6 linguri de apa fierbinte
6 linguri de faina
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:
180 gr de zahar pudra
200 gr unt
1 cescuta de expresso
1 galbenus de ou
Ciocolata amara
Rom
Stafide aurii
Vanilie
Preparare:
Intr-un castron, batem galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa. Adaugam apa, nuca macinata, apoi faina si praful de copt. Peste praful de copt, stoarcem cateva picaturi de lamaie. La urma adaugam albusurile de ou batute spuma. Vom folosi o tava dreptunghiulara pe care o ungem cu unt si o presaram cu faina, varsam compozitia in tava si o coacem in cuptor preincalzit.
Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si amestecam pana cand vom obtine o crema pufoasa. Adaugam cafeaua si galbenusul de ou si le amestecam bine. Cand s-a racit blatul, il ungem deasupra cu aceasta crema iar deasupra vom rade ciocolata amara. Stafidele le vom inmuia in prealabil in rom, le scurgem si apoi le presaram deasupra cremei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu