vineri, 8 august 2014

Crema Frangipane




Această cremă este similară cremei italiene sau cremei ‘’pasticcera’’, cu diferența că este preparată din făină de migdale. Este o cremă bogată, parfumată și catifelată. Folosită în mod principal pentru realizarea torturilor, tartelor și al dulciurilor umplute. Originea acestei creme, nu este cunoscută însă se crede că și această cremă la fel ca multe alte produse de origine italiană, ar fi fost dusă la Paris de către Caterina de Medici în urma căsătoriei sale cu viitorul rege al Franței de pe atunci. Se pare că rețeta ar fi primit-o în dar tocmai cu ocazia căsătoriei sale de la contele Cesare Frangipani, de aici și numele cremei. În Franța este utilizată la prepararea multor dulciuri, printre care o celebra prăjitură care vine preparată atât de Crăciun cât și cu ocazia Epifaniei : ‘’La gallette des Rois’’, un tort d foietaj, umplut cu cremă frangipane. 


 Ingrediente:

 150 gr de făină de migdale
 120 gr de unt
 2 ouă
 120 gr de zahăr

 Vom folosi untul la temperatura camerei; amestecăm untul cu zahărul și facem din acestea o cremă pufoasă apoi adăugăm ouăle, una câte una amestecând continu și la urmă adăugăm făina de migdale folosind o lingură de lemn pentru a amalgama bine ingredientele. Punem crema la foc și o fierbem până când crema va avea o consistență similară cremei italiene. Când începe să fiarbă, oprim focul.
 Această cremă fiind foarte bogată ca și gust, putem să o folosim la o tartă simplă, însă putem să o folosim la torturi care prevăd folosirea multor fructe amestecate cu frișcă sau cu cremă frangipane, ca de exemplu : zmeură, afine, pere, mere, etc.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu