sâmbătă, 27 decembrie 2014

Semilune Kossuth




Rețeta bunicii mele Ilona Lörincz Molnàr 
Kossuth Kifli


Si aceasta reteta face parte din gusturile copilariei mele. Este forte simpla de realizat dar extrem de gustoasa.
 


Ingrediente :
6 ouă 
Zahăr și unt - aceeași cantitate ca și greutatea ouălor
350 gr de făină
150 gr de nucă măcinată
2 linguri de rom
Coaja rasă de la A½ lămâie
După ce am cântărit toate cantitățile de ingrediente necesare, frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm un pic câte un pic untul și frecăm până când obținem o cremă spumosa. Batem albușurile până când devine o spumă tare, adăugăm făină, romul și coaja rasă de lămâie apoi amestecăm cu crema de gălbenușuri și unt. Ungem o formă mijlocie cu unt și presărăm cu făină, apoi vărsăm în această compoziția iar deasupra presărăm nucă măcinată. Coacem în cuptor preîncălzit, la foc mediu timp de 25 de minute. Când s-a răcit, cu ajutorul unui pahar mai mic vom tăia semilune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu