luni, 18 mai 2015

Kremes frantuzesc cu biscuiti



O prajitura simpla, usoara pe care o servim rece sau o putem congela si in acest fel vom obtine un parfait delicious. In cazul in care congelam prajitura, o scoatem din congelator cu cca. 30 minute inainte de servire.

Ingrediente:
3 pachete de biscuit Petit Beurre sau biscuti populari ( Important este sa nu fie foarte dulci )
3 plicuri de budinca de vanilie
9 linguri de zahar
1 l lapte proaspat
500 ml de frisca
250 gr unt
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao amar

Fierbem budica cu laptele si cele 9 linguri de zahar. Cand este gata o dam la o parte si o lasam putin sa se raceasca dupa care amestecam 200 gr de unt in aceasta.
Luam o tava dreptunghiulara in care vom aseza 6 x 4 biscuti peste care vom pune crema preparata din budica si unt.
Asezam un alt rand de 6 x 4 biscuti si deasupra acestora vom intinde frisca batuta.Deasupra mai asezam un rand de biscuti si acum preparam glazura din zaharul pudra, cele 50 gr de unt ramase si cele 3 linguri de cacao amar. Asteptam sa se raceasca putin si intindem glazura peste biscuti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu