marți, 19 mai 2015

Salata de sparanghel



Suntem intr-unul din anotimpurile cele mai bune pentru o alimentatie sanatoasa. Si bine inteles daca dorim sa ne pregatim sa fim in forma pentru vara care se apropie rapid, am putea sa consumam seara numai salate dar in acelasi timp, sa nu simtim ca ne este foame. Este sezonul sparanghelului care este foarte gustos si care contine foarte multe vitamine.Acesta din urma se poate prepara in foarte multe feluri dar imi place in mod particular aceasta salata.

Ingrediente:

1 legatura de sparanghel
4-5 rosii
200-250 gr mozzarella proaspata
1 salata Aisberg
Masline negre fara sare
1 ceapa rosie mica
Ulei extravirgin de masline
1 catel de usturoi
Otet din vin Chardonnay

Mai intai trecem sparanghelul cu grija sa nu ii rupem varfurile, sub jet de apa. Pregatim o oala inalta, asteptam ca apa sa clocoteasca si fierbem sparanghelul timp de 10-15 minute. Scoatem sparanghelul din apa clocotita si il lasam sa se raceasca.Intre timp vom spala salata, rosiile si ceapa.Le vom taia dupa gust, cum ne place mai mult fiecaruia dintre noi si asezam toate ingredientele intr-un bol de salata incapator.Taiem sparanghelul in trei bucati fiecare, adaugam maslinele, apoi adaugam mozzarella taiata cuburi. Zdrobim catelul de usturoi, il amestecam cu ulei si otet si batem cu furculita pana cand obtinem o compozitie cremoasa pe care o vom varsa deasupra salatei, dupa ce am potrivit-o de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu