vineri, 3 iulie 2015

Antricot de porc Camembert cu puré de ciuperci si cartofi noi



Ieri am fost in vizita la prietenii mei de la Lactalis, un loc unde intotdeauna este o stare de bucurie si o echipa de oameni frumosi, dar mai ales profesionisti. Am degustat o prajitura de a mea preparata cu Branza Cremoasa Président care a placut mult tuturor celor din echipa, lucru pentru care sunt mandra. Vorbind cu Maria despre gastronomie, i-am spus ca din oricare dintre produsele lor se poate preparara altceva decat destinatia de baza a acestora dar numai daca esti pasionat si daca ai o fantezie bogata. Astazi vin cu o reteta noua, testata aseara si preparata cu un alt produs Lactalis, si-anume Camembert Président. Suntem obisnuiti sa consumam Camembert-ul cu fructe si nuci, dar hai sa vedem ce altceva putem preparara din aceasta branza fina care vine direct din Normandia pe mesele noastre.



Ingrediente antricot:

2 felii frumoase de antricot
8 felii subtiri de Camembert Président
Putin ulei extravirgin de masline
10 ml de vin rosé sec
Sare si piper proaspat macinat


Ingrediente pentru puré:

8 ciuperci Champignon rosé
4 cepe verzi
Ulei extravirgin de masline
Putina sare
Un strop de vin rosé
2-3 linguri smantana de gatit


Ingrediente pentru garnitura de cartofi:

6 cartofi noi de marime medie
Putin ulei de masline extravirgin
Sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Preparare:

Mai intai de toate, spalam si pregatim toate ingredientele pentru gatit. Primul lucru pe care l-am preparat este puré-ul de ciuperci. Tocam ceapa verde si taiem ciupercile champignon rosé ( se numesc asa ciupercile champignon de culoare bruna ).Le calim la foc mic la capac cu putina sare, ulei extravirgin de masline.Le stingem cu putin vin rosé sec, le mai fierbem putin pana cand se retrage sucul pe care il lasa ingredientele si apoi le mixam intr-un robot de bucatarie cu smantana in asa fel incat sa obtinem o compozitie destul de solida. Asezam apoi puré-ul pe bain marie ca sa ramana cald pana la servire.
Intr-o alta craticioara vom preparara cartofii noi intr-un mod foarte simplu pentru a echilibra gusturile:
Incingem putin ulei, adaugam cartofii condimentati cu sare si piper negru proaspat macinat, acoperim pana se auresc pe toate partile, apoi adaugam putina apa si ii fierbem la foc foarte mic, la capac.
Intre timp, condimentam antricoatele cu sare si piper.Incingem intr-o tigaie antiaderenta, putin ulei extravirgin de masline si frigem usor antricoatele pe ambele parti, pana cand se rumenesc putin dar folosim capac la tigaie. In felul acesta antricoatele se vor rumeni pe dinafara, dar vor ramane fragede in interior. Stingem cu vin rosé sec si le mai lasam cateva minute cu capac sa fiarba, circa 5-6 minute.Dam capacul la o parte si asezam pe fiecare antricot, cateva felii foarte subtiri de Camembert Président, dupa acre acoperim din nou pentru a permite branzei sa se topeasca. ( Camembert-ul se poate felia subtire cu ajutorul unui cutit foarte bun, trecut pe sub jetul de apa rece )
Lasam circa 8-10 minute si putem servi minunatia impreuna cu cartofii noi si puré-ul de ciuperci, bine inteles in compania unui pahar de vin rosu sec.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu