vineri, 3 iulie 2015

Risotto cu ciuperci de plop si hribi



Orezul in stil italian il putem prepara oricum ne dorim si ne ajuta fantezia, in plus este un preparat usor.



Ingrediente pentru 2 persoane:

4 cescute orez Arborio, Roma  sau Riso Scotti cu bob mare rotund( cescute de marimea celor de expresso )
150 gr ciuperci de plop
1 hrib
4 linguri de mazare din conserva
1 ceapa mica
1 felie foarte fina de jambon afumat la munte
5-6 linguri de sos sardinian ( gasiti reteta acestuia pe Arta Gustului )
1 paharel de vin rosé sec
Circa 300 ml supa de oase sau de carne
Putin ulei extravirgin de masline
1 nucsoara de unt de calitate
3-4 linguri smantana de gatit
1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
1 foaie mare de busuioc verde tocat marunt
Parmezan sau Grana Padano

Preparare:

Spalam, curatam ceapa, o tocam marunt si o calim la foc foarte mic in putin ulei extravirgin de masline. Intre timp feliem, jambonul, ciupercile de plop, hribul si le adaugam peste ceapa, acoperim si lasam sa se caleasca impreuna, timp de 5-6 minute circa. Intr-o alta tigaie punem putin ulei extravirgin de masline si calim de aceasta data orezul, amestecand continu pana cand se va imblonzi dupa care stingem cu putin vin sec rosé.Amestecam de cateva ori dupa care adaugam ceapa cu restul ingredientelor calite, adaugam, sosul sardinian, mazarea, o mica cantitate de supa si fierbem la foc foarte mic.

Nu uitati: si orezul in stil italian trebuie fiert ‘’al dente’’!
Adaugam si restul de supa iar spre sfarsit, adaugam smantana, verdeturile, untul, amestecam si oprim focul.

Servim orezul fierbinte si presarat abundant cu Parmezan sau Grana Padano ras.

Personal as asocia acest orez cu un pahar de vin rosé sec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu