marți, 11 august 2015

Aperitiv din telemea de oaie cu mirodenii si verdeata



Va propun un aperitiv simplu dar foarte delicios si de mare efect, cu care va veti surprinde oaspetii.

Telemeaua de oaie Président este o branza de calitate superioara, realizata dupa reteta originala LADORNA din lapte romanesc si are un gust extraordinar.
Ingrediente pentru 2 persoane:

½ pachet de branza telemea de oaie Président & LADORNA
1 lingura de Mascarpone
20 gr de unt LADORNA de 80%
Ingrediente pentru ornare:
Boia de ardei afumata, piper Cubebe, Curry Madras si busuioc proaspat

Preparare:

Pentru prepararea acestor bile, trebuie sa tinem telemeaua si untul cel putin o jumatate de ora la temperatura camerei. Zdrobim telemeaua cu ajutorul unei furculite, adaugam crema Mascarpone si untul si le omogenizam bine. Punem compozitia la frigider pana cand se intareste bine, ca sa putem forma cu mana bilele.
Trecem mainile sub jet de apa rece si formam bilutele, dupa care le rostogolim in mirodeniile si verdeturile de mai sus. Le asezam pe farfuriile de servire iar daca nu le servim imediat, le punem la frigider pana la servire.

Aromele extraordinare ale mirodeniilor vor conferi bilelor de branza un gust senzational, care de fapt este un mariaj perfect intre branza de gust puternic cu mirodenii care sosesc din toate partile lumii si care ne vor duce timp de un aperitiv, in tarile de origine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu