joi, 13 august 2015

Supa de midii cu vin, rosii si cartofi



Supa de midii la baza este un preparat tipic din Napoli si este una dintre cele mai iubite si preparate retete cu midii. Cu toate ca astazi, aceasta supa este preparata in toate regiunile din peninsula italica cu si fara ocazii speciale, trebuie sa va povestesc istorioara ei si pentru inceput va spun ca dupa traditiile din Napoli, este supa preparata pentru joia sfanta a Pastelui.
Eu am preparat o supa de midii à la Gabriella, incercand o variatiune iar supa mea a iesit excelenta: fina, usor iute dar foarte delicioasa.
Ingrediente pentru 2 persoane:
300 gr midii de la Ocean Fish
1 ceapa rosie
3 rosii medii
1 catel de usturoi
1 cartof de marime medie
5-6 felii de ardei iute rosu
½ lingura de busuioc proaspat tocat marunt
½ lingura de patrunjel proaspat verde tocat marunt
10 ml vin Rosé Terase Danubiene
1 litru de supa de peste sau supa vegetala
Ulei extravirgin de masline
Sare
½ lingura busuioc proaspat tocat marunt, pentru a presara supa la final
Ca de obicei, mai intai ne preparam toate ingredientele: curatate, spalate. Ceapa, usturoiul si ardeiul iute, le tocam marunt si le calim cu putin ulei extravirgin de masline timp de circa 7-8 minute si stingem cu vin, acoperim si inabusim pentru inca 2-3 minute, dupa care adaugam rosiile taiate marunt si cartofii pe care ii vom felia cu ajutorul curatatorului de coji in felii foarte subtiri, cvasi trasparente. Adaugam busuiocul, patrunjelul si supa, potrivim de sare, acoperim si fierbem timp de 20-25 de minute la foc mic, dupa care adaugam midiile si fierbem 4-5 minute, nu mai mult. Adaugam restul de busuioc si oprim focul.
Asadar asa cu ati putut observa este simplu de preparat, rapid dar delicios!
Putem servi cu paine prajita sau paine taraneasca si bine inteles trebuie sa ii multumim lui Ferdinand I de Bourbon pentru prima varianta de supa de midii, dupa care au fost create zeci si zeci de retete de-a lungul timpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu