luni, 28 septembrie 2015

Tartine cu mousse de creveti



Mousse-ul de creveti este un excelent preparat pentru a pregati tartine, datorita gustului sau delicat, adaptandu-se la perfectie cu preparatele care au la baza pestele. Este un aperitiv usor de preparat si acasa iar daca avem musafiri si dorim sa oferim un aperitiv, acest mousse este o idee de luat in consideratie.
Inainte de reteta as dori sa va spun cateva vorbe despre proprietatile nutritionale ale crevetilor. Fiind un aliment de origine animala, crevetii au modeste cantitati de energie care provin din proteinele de inalta valoare biologica. Contin putine grasimi, in schimb au o mare doza de colesterol. 
In ceea ce priveste vitaminele, crevetii contin o mare cantitate de vitamina B2, vitamina PP si in alcune specii gasim astaxantin care este un puternic antioxidant. Totodata, crevetii sunt bogati in  fier, fosfor, sodiu, potasiu si calciu. 
Carapacea crevetilor contine o polizaharida: chitina care nu este digeribila, insa tratata cu solutii bazice, se obtine chitosanul care face din gama de suplimente alimentare care sunt folosite in multe tari in curele de slabire, insa rezultatele nu sunt semnificative.

Ingrediente pentru 4 persoane:

200 gr de creveti de cocktail de la Ocean Fish
1 lingura de unt de calitate
1 lingurita de ceapa alba tocata marunt
1 lingura de smantana de gatit la 30%
5-6 frunze de menta piperita
1 lingura de crema fina de branza
½ cartof fiert
Cognac
1 lingura de Prosecco
Sare
Piper negru proaspat macinat
Rosii mini
Frunze de menta piperita pentru decorat
Paine cu seminte
Ulei extravirgin de masline
Creveti Vannamei pentru decorare ( cate unul / tartina )

Preparare:
Curatam ingredientele, le spalam si apoi mixam ceapa intr-un robot de bucatarie timp de cateva minute, adaugam untul si amestecam bine. Intre timp fierbem un cartof. Curatam crevetii si ii tragem la tigaie la foc mediu timp de 2 minute, dupa care ii stingem cu Cognac si Prosecco si ii mai fierbem 1 minut la foc mare. Adaugam smantana de gatit si mai fierbem 1 minut pana cand sosul devine omogen si potrivim de sare si piper proaspat macinat. 
Adaugam in robot toate ingredientele si mixam timp de 5-6 minute circa, pana cand obtinem un mousse compact, dupa care il asezam in frigider timp de 1 ora, timp in care mousse-ul se va compacta. Cand a trecut acest timp, preparam tartinele si tragem la tigaie crevetii Vannamei cu putin ulei extravirgin de masline timp de 2 minute, dupa care stingem cu Cognac, mai fierbem 1 minut si potrivim de sare si piper proaspat macinat. Asezam pe fiecare tartina un crevete si decoram dupa bunul plac.

Nu uitati: pentru o viata sanatoasa, importanta este calitatea produselor si nu cantitatea!

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu