vineri, 16 octombrie 2015

Filé de somon impachetat la cuptor



In ultimii ani somonul a devenit o vedeta pe mesele noastre. Toata lumea recomanda somon, din diete nu lipseste somonul, dar haideti sa vedem de ce in realitate pe langa gustul extarordinar, este bine sa consumam somon, de cel putin doua ori pe saptamana.
Cel mai important lucru de stiut este continutul unui aminoacid esential, triptofanul, care stimuleaza productia de serotonina, apoi un continut mare de calciu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina B6 si apoi continutul binecunoscutei Omega 3.
Consumul de somon, alaturat unui consum zilnic de fructe de sezon ne ajuta in prevenirea emboliilor pulmonare si in prevenirea bolilor cardiovasculare. Este un peste recomandat tuturor intrucat protejeaza celulele creierului si ne ajuta sa avem o memorie buna, daca este consumat frecvent. Ceea ce nu stiati despre somon este faptul ca acesta este considerat de catre cercetatori, drept cel mai inteligent peste, acesta fiind capabil sa se intoarca la finalul vietii in locul in care s-a nascut, indiferent cat de mare ar fi distanta.
Astazi va propun reteta mea de somon impachetat la cuptor, care va placea cu siguranta celor mari si celor mici.

Ingrediente pentru 2 persoane:

2 filé-uri de somon Ocean Fish
2 cepe baby
1 catel de usturoi
Boabe de piper negru
Vin alb
Ulei extravirgin de masline
Sare
Supa de peste
Aluminiu alimentar

Ingrediente pentru dovleceii umpluti:

2 bucati de dovlecel taiate tesit
Se fierb in apa sarata timp de 7-8 minute dupa care le introducem in apa rece cu gheata, le lasam in aceasta circa 10 minute, dupa care  le lasam sa se scurga de apa
2 lingurite Parmezan
2 lingurite de rosii la cutie
Sare
Aluminiu alimentar

Pentru decorare: pesto usor de busuioc, reteta aici: http://artagustului.blogspot.ro/2015/07/salata-din-calamar-gigant-cu-portocale.html  si pesto rosu de ardei capia cu migdale. Reteta aici: http://artagustului.blogspot.ro/2015/08/pesto-din-ardei-capia-si-migdale-amare.html
Frunze de busuioc proaspat

Preparare:

Spalam cele doua filé-uri de somon, le uscam cu ajutorul hartiei de bucatarie si asezam fiecare filé pe cate o bucata de aluminiu alimentar, impreuna cu toate ingredientele, stropim cu ulei extravirgin de masline si inchidem bine aluminiul. Asezam cele doua pachete intr-o tava antiaderenta.
Dupa ce am fiert cele doua bucati de dovlecel si le-am trecut prin apa rece cu gheata, le uscam cu ajutorul unui stergar curat de bucatarie, le umplem, le inchidem in bucati de aluminiu alimentar si le asezam in aceeasi tava cu somonul. Incalzim cuptorul la circa 180 de grade, dupa care dam focul la mediu si introducem tava in cuptor. Dupa circa 10 minute adaugam in tava un polonic de supa de peste. Supa de peste este foarte simpla de preparat: oase de peste, 1 morcov si 1 ceapa. In cazul in care nu aveti preparata supa de peste, puteti folosi supa vegetala, dar desigur gustul va fi putin diferit fata de reteta mea.

Somonul va fi gata in circa 15-18 minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam cateva minute, dupa care desfacem pachetele de somon si dovlecel. Vom folosi baby cepele pentru a decora dovleceii, impreuna cu cate o frunza de busuioc proaspat.

Vom decora farfuria cu pesto din busuioc si pesto din ardei capia cu migdale. Aceste preparate, le puteti conserva la frigider circa 2-3 zile fara sa isi piarda aromele, acoperite cu folie alimentara.

Asociati acest preparat cu un Chardonnay tanar sau cu un Rosé.
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu