joi, 15 octombrie 2015

Ciuperci de plop aromate in ulei



Si daca zilele trecute ploaia nu s-a zgarcit cu noi, plopul nostru deja celebru, ne-a daruit din nou cateva kilograme din delicioasele sale ciuperci. Asadar nu am stat prea mult pe ganduri si am preparat o noua portie de conserve. Le-am schimbat usor condimentele pentru ca voi stiti deja: eu trebuie sa schimb si sa aduc noutate pana si in retetele create de mine. Dar haideti sa va impartasesc reteta de astazi.
Ingrediente:

2 kilograme ciuperci de plop
4 catei usturoi roz
3 ardei iuti rosii
Piper multicolor
1 bob de cuisoara pentru fiecare borcan
Oregan
Condiment afumat din coji de rosii
250 ml otet din vin alb cu miere
200 ml vin alb
Ulei de floarea soarelui – cat este nevoie
Sare

Preparare:

Preparam o compozitie din otet, vin, 500 ml apa si 1 lingurita rasa de sare, pe care o punem la foc si o dam in clocot. Cu ajutorul unei spumiere sau a unei strecuratori, introducem cantitati mici de ciuperci in compozitie, timp de 2-3 minute, nu mai mult, dupa care le lasam sa se scurga. Vom repeta aceasta actiune pana cand vom termina ciupercile.

Sterilizam borcanele, le uscam si asezam in fiecare borcan un strat de circa 3 degete inaltime de ciuperci, presaram cu mirodenii, feliute subtiri de ardei iute si usturoi si continuam pana cand umplem borcanele. Cand am terminat, umplem borcanele treptat de ulei, lasam ca acesta din urma sa se aseze si le completam cu ulei. Blocam ciupercile cu un suport special din plastic care nu permite ingredientelor din borcan sa se ridice deasupra sau asezam doua scobitori incrucisate.
Inchidem borcanele si le asezam cuminti in camara sau pivnita, la intuneric. Veti putea deschide borcanele dupa cel putin o luna.

Sunt extraordinare ca aperitiv! Daca nu gasiti ciuperci de plop care sunt destul de rare, incercati sa preparati aceasta conserva din ciuperci champignon de marime foarte mica. Acestea avand fibra mai moale decat ciupercile de plop, fierbeti-le in compozitia de otet si vin doar 1,5-2 minute.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu