duminică, 25 octombrie 2015

Inele de calamar cu citrice



Calamarul, caracatita si sepia contin proteine de mare valoare biologica, in cantitati mari. Practic prin consumul a 250 gr din oricare molusca mentionata mai sus, se satisface nevoie zilnica a organismului unui adult. Totodata, aceste moluste sunt bogate in saruri minerale, fosfor si calciu, care sunt indispensabile organismului. Dar ceea ce trebuie sa stim, este faptul ca toate alimentele care provin din mare,in special molustele sunt bogate in iod.
Astazi va propun o reteta simpla de preparat dar foarte delicioasa si echilibrata. Modalitatea cea mai simpla de a obtine inele de calamar foarte gustoase si fragede este de a le prepara cu zeama de citrice. Haideti sa vedem cum!
Ingrediente pentru 2 persoane:

8 inele de calamar de la Ocean Fish
Suc grapefruit roz 
Suc de lamaie
Sare
Coaja de grapefruit

1 lingurita de patrunjel verde tocat marunt

Pinzimonio pentru prajit
Ingrediente pentru pinzimonio:
Pinzimonio este un soi italian foarte raspandit peste tot in lume, prepararea acestuia fiind foarte simpla. Am folosit denumirea sa din limba italiana, negasind o traducere in limba romana.
1 catel de usturoi
1 lingurita de patrunjel proaspat tocat marunt
Zeama de la ½ de lamaie
4 linguri de ulei extravirgin de masline
Ingrediente pentru salata:
100 gr spanac baby
½ grapefruit roz
6 rosii Cherry lunguiete
Pinzimonio
Sare
Muguri de trifoi
Preparare:
Mai intai vom curata calamarii, ii punem deoparte; radem coaja de grapefruit si preparam sucul mixt de citrice, pe care il vom da prin strecuratoare pentru a elimina impuritatile. Spalam si curatam spanacul baby, taiem jumatatea de grapefruit in cuburi iar rosiile Cherry le vom taia in doua pe lung.
taia in doua pe lung.
Incalzim 1 lingura de pinzimonio intr-o tigaie antiaderenta si frigem inelele de calamar pe ambele parti, timp de 1 minut pe fiecare parte. Cand au prins culoare aurie, adaugam sucul de citrice cu patrunjelul tocat marunt si le fierbem la foc mediu, pana cand se consuma sucul, aproximativ 5 minute. Potrivim de sare si piper si le asezam pe farfuria de servire. Adaugam pe partea opusa a farfuriei salata pe care o condimentam doar cu putina sare putin pinzimonio, iar deasupra salatei, adaugam un ciuf de muguri de trifoi.

Am servit preparatul meu cu reductie din vin rosé. Reteta acesteia o gasiti aici:
Nota: Nu fierbeti/frigeti molustele mai mult decat timpii din reteta pentru ca se vor intari si isi vor pierde savoarea!


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu