joi, 28 ianuarie 2016

Rulada cu omleta, cartofi noi, sos din fenicul si pere siropate



Se apropie sfarsitul de saptamana si poate ca deja ne gandim ce meniu vom servi sambata seara sau la pranzul de familie duminica. Pentru acele dintre voi care doresc sa iasa din tipare, propun aceasta rulada asociata cu miresme dulci si sarate, o rulada care pe langa gustul delicios si echilibrat, are si un aspect invitant, colorat cu care va veti uimi invitatii sau pe cei dragi.
Ingrediente pentru 4 persoane:

600 gr pulpa porc
4 oua
1 morcov fiert
20 gr ardei rosu
15 gr ardei galben
20 gr mazare congelata
16 cartofi noi
60 ml marinada din ulei extravirgin, miere si mustar
Sare afumata
Piper negru proaspat macinat

Ingrediente sos fenicul:

1 fenicul
2 linguri ulei extravirgin de masline
1 lingura miere
Coaja rasa de la ½ portocala
Zeama de la 1 portocala
10 ml Cognac
Sare
2 linguri smantana de gatit de 32%

Ingrediente pere siropate:

4 pere baby Williams
50 ml suc de mere
2 linguri miere
2 linguri zahar
25 gr ghimbir proaspat
½ lime
2 cm bastonas de vanilie
2 cuisoare
1 stea anason
10 boabe piper multicolor

Preparare:
 
Spalam, curatam si pregatim la indemana toate ingredientele si punem la fiert un morcov intreg. Preparam omleta cu legume si o taiem in doua, apoi o asezam pe hartie de bucatarie ca sa eliminam uleiul.
Desfacem pulpa de porc si cu ajutorul unui batator de carne o fragezim timp de cateva minute, apoi o condimanetam cu piper afumat si sare. Asezam deasupra pulpei de porc omleta si cu mare grija, formam din aceasta o rulada pe care o vom lega cu sfoara alimentara. Condimentam si pe exterior, asezam rulada intr-o tava si o ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu marinada preparata din 50 ml ulei extravirgin de masline, 2 lingurite de miere si 2 lingurite de mustar. Curatam cartofii noi, ii spalam bine si ii asezam in tava alaturi de rulada, apoi ii ungem cu marinada. Acoperim tava cu o folie alimentara din aluminiu si o dam la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Imediat dupa ce dam tava la cuptor, dam focul la mediu. Dupa cele 30 de minute, eliminam folia de aluminiu si mai coacem circa 10-12 minute, timp in care se va forma o crusta frumoasa pe rulada.
Intre timp vom prepara sosul din fenicul, dupa cum urmeaza: spalam feniculul si il taiem in bucati mici.Punem la incalzit intr-o craticioara cu pereti antiaderenti, uleiul si mierea si dupa 3-4 minute, adaugam feniculul, coaja rasa de portocala si potrivim de sare si acoperim vasul. Dupa 5-6 minute stingem cu Cognac-ul si zeama de portocala, acoperim si fierbem la foc mic timp de 10 minute. Asezam feniculul intr-un mixer, adaugam smantana de gatit si mixam pana cand obtinem un sos omogen. Sosul il vom incalzi la servire la bain-marie.
Spalam perele Williams, le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le taiem in doua. Eliminam samburii si cu ajutorul unei lingurite mici eliminam si miezul tare al perelor. Pana cand terminam sa curatam toate perele, pe cele taiate in doua le vom aseza intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, pentru a evita ca fructele sa se oxideze.

Curatam de coaja ghimbirul proaspat, il taiem in betisoare, indepartam coaja de lime in bucati mai mari, le taiem si pe acestea in fasii si punem la fiert toate ingredientele timp de 10 minute.Va mentionez ca vom folosi si zeama de la lime. Adaugam jumatatile de para si mai fierbem circa 10 minute.

Servim aceasta rulada cu cartofii, sosul din fenicul si perele siropate.

Veti descoperi o simfonie a gusturilor de care va veti indragosti!

Propun sa servim acest preparat cu un Carmenere din Chile, Cabernet Sauvignon din Africa sau pentru cunoscatori as indrazni sa propun un Valpolicella Ripasso sau Terresicci de la casa de vinuri Dolianova din Insulele Sardiniei.

Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef si va invit cu drag sa ma urmariti si acolo www.hobbychef.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu