marți, 22 martie 2016

Briose din omleta cu legume si branzeturi



Daca sunteti fani briose pufoase si parfumate, asezate in cupe albe sau colorate care duc cu gandul la brunch-urile in stil american, atunci sigur nu veti putea rezista la versiunea lor sarata, perfecta pentru un bufet suedez sau aperitive altfel unde monoportiile sunt gazda.
Asadar, va invit la irezistibila reteta! Cantitatile sunt pentru circa 16 briose.
Ingrediente pentru briose:

2 cartofi
6 oua
50 ml smantana de gatit
50 ml lapte
5 linguri porumb fiert
30 gr branza Masdaamer
30 gr sunca de Praga
40 gr Parmezan ras
30 gr mazare congelata
2 linguri de Ciboulette ( Ceapa Chives )
1 lingurita sare mediteraneana
½ lingurita piper alb proaspat macinat

Ingrediente pentru servire:

Ridichi
Ciboulette


Preparare:

Mai intai vom incalzi cuptorul la 200 de grade. Intre timp ce incalzim cuptorul, curatam, spalam si taiem in cubulete de circa 1 cm cartofii, apoi  ii punem la fiert.

Batem ouale impreuna cu laptele, adaugam branza si sunca taiate in cubulete marunte, adaugam restul de ingrediente si la urma vom adauga cartofii fierti si jumatate din cantitatea de Parmezan ras. Potrivim de sare si piper proaspat macinat. Varsam compozitia in formele de silicon unse cu unt si presaram deasupra cu restul de Parmezan ras. Le asezam pe o tava si dam briosele la cuptor, timp de circa 18 minute.

Aceste briose sunt delicioase atat calde cat si reci si le putem servi drept aperitiv sau fel principal. Pana si cei mici le vor indragi datorita culorilor si al gustului delicat.

Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef by Bilancia. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu