marți, 1 martie 2016

Panna cotta cu sos din fructe rosii cu vin rosu si ghimbir


Asa cum stiti deja, sunt adepta lucrurilor sanatoase de calitate si prepar absolut totul in casa. De aceasta data va propun un produs excelent dedicat iubitorilor de dulciuri si acelora dintre voi care stau prost cu timpul. 

Va vorbesc despre Panna Cotta Meggle, un produs rafinat si delicat pe care il putem prepara in cateva minute, un produs preparat de catre Meggle numai din ingrediente de excelenta!
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie Panna Cotta Meggle
200 gr fructe mixte: coacaze rosii, zmeura, coacaze negre si visine
4 linguri de miere de albine
2 linguri zahar
4 felii de ghimbir proaspat
150 ml Cabernet Sauvignon
Preparare:

Varsam continutul unei cutii de panna cotta intr-un vas antiaderent si incalzim la 40-45 de grade. Atentie: nu trebuie sa dea in clocot preparatul. Trecem pe sub jetul de apa rece formele pe care le vom utiliza si varsam in acestea, preparatul fierbinte si il punem la rece circa 30 de minute.

Intre timp preparam sosul, in felul urmator: caramelizam intr-un vas antiaderent mierea de albine cu zaharul si cand a prins culoare, adaugam feliile de ghimbir si mai caramelizam circa 2-3 minute, apoi stingem cu jumatate din cantitatea de vin.   

Fierbem la foc mediu circa 4-5 minute dupa care adaugam restul vinului si fiebem alte 5-6 minute. Adaugam fructele si fierbem pana cand devine usor siropos. ( circa 10 minute )Eliminam feliile de ghimbir si sosul este gata de servit.
Asezam pe farfurie o forma de panna cotta si adaugam sosul din fructe si vin.
Un desert delicios si fin, pe care il preparam in foarte putin timp si de care se vor indragosti deopotriva cei mari si cei mici!
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu