vineri, 1 aprilie 2016

Supa crema din dovlecei si loboda cu migdale prajite si piper rosu



Primavara ni se arata in sfarsit si odata cu ea, au aparut prin piete trufandalele care ne plac atat de mult, dar care sunt si foarte sanatoase! Si cum noua ne plac foarte mult zarzavaturile si verdeturile ce sunt vedete in aceasta perioada a anului, in bucatariile noastre, astazi am ales loboda rosie ca drept actrita in rol principal. 


Loboda are un gust foarte fin de verdeata si este bogata in minerale si vitamine, fiind un foarte bun detoxifiant pentru organism. Contine magneziu, vitamina K, fier, calciu, antioxidanti si foarte multa vitamina C, mai multa decat fructul de kiwi si lamaia!
Din loboda se pot prepara multe bunatati insa este delicioasa, consumata cruda precum salata, in plus in acest fel isi pastreaza absolut toate calitatile.
Astazi va propun o supa crema inedita, extrem de delicioasa si simpla de preparat.
Ingrediente pentru 2 persoane:

1 dovlecel
2 legaturi mici de loboda
1 legatura usturoi verde
200 ml smantana de gatit la 20% de la Meggle
2 felii de bacon afumat
2-3 linguri ulei extravirgin de masline
1 lingura de otet balsamic alb
2 litri apa sau daca aveti timp, supa vegetala din morcov si ceapa
Sare
Piper rosu proaspat zdrobit
Ingrediente pentru servire:

Migdale sarate prajite, taiate grosolan
Painici taranesti cu cartofi
Preparare:

Curatam si spalam toate ingredientele, apoi taiem usturoiul verde, dovlecelul si bacon-ul si le calim in ulei extravirgin de masline, timp de 7-8 minute. Adaugam apa sau supa vegetala, fierbem circa 20 de minute, apoi adaugam loboda, potrivim de sare si mai fierbem circa 15 minute, dupa care adaugam lingurita de otet balsamic alb, fierbem inca 5 minute si adaugam smantana.  

Dupa adaugarea smantanii nu mai fierbem decat 5-6 minute si oprim focul.
Mixam timp de 3-4 minute cu ajutorul unui mixer vertical si servim supa crema fierbinte, presarata cu patrunjel tocat marunt, migdale sarate si prajite, taiate grosolan si piper rosu zdrobit la moment, alaturi de painici taranesti cu cartofi.
Profitati acum cat se mai gaseste inca loboda rosie pentru a preparara acest preparat.

Cu toate ca in mentalul colectiv este intiparita ideea, ca din loboda se poate prepara doar ciorba, din aceasta din urma se pot prepara nenumarate delicii, ca de exemplu aperitive de diferite feluri, supe si creme, putem sa o folosim drept salata asa cum v-am scris mai sus, risotto si DA: putem sa conservam loboda pentru la iarna.

Putem sa o congelam atat cruda, cat si fiarta 5-7 minute fara sare, cat si preparata sub forma de pesto. Si nu in ultimul rand, loboda rosie se poate usca si poate deveni un delicios condiment pentru preparatele noastre!
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu