Capsunile imbracate intr-o ciocolata crocanta, sunt idealul de a
termina o cina romantica sau pur si simplu, desertul care ne incarca bateriile
alaturi de un pahar bun de Prosecco.
Ingrediente pentru 2 persoane :
200 gr de ciocolata fondanta de 75%
50 gr de ciocolata alba
10 capsuni
Spalam capsunile, le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si
le punem deoparte. Taiem ciocolata fondanta in bucatele mici si o topim la
bain-marie, evitand sa se formeze bule.Dam la o parte craticioara in care am
topit ciocolata, o lasam sa se raceasca putin si apoi o punem din nou pe foc
pana cand devine fierbinte. Cand spalam capsunile, nu le scoatem frunzele verzi
! Cufundam capsunile una cate una in ciocolata si le asezam sau pe un gratar
pentru dulciuri sau pe un platou ca sa se raceasca.
Repetam apoi aceeasi operatiune cu ciocolata alba pe care o vom
pune intr-un sac poche cu care vom decora capsunile.Lasam sa se raceasca, apoi
le tinem la frigider cca. 30 de minute si servim.
Procedura pe care v-am descris-o mai sus este simpla si permite
sa evitam ca atunci cand ciocolata se solidifica sa se formeze o patina
albicioasa pe aceasta. Putem sa imbogatim ciocolata cu ardei iute sau
scortisoara sau inainte ca ciocolata sa se solidifice, putem presara capsunile
cu alune sau fistic macinat.
Daca preparam mai mult de 10 capsuni, putem sa facem jumatate
din acestea cu ciocolata fondanta si jumatate cu ciocolata alba, folosind
aceleasi cantitai de ciocolata.
sau asa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu