marți, 20 august 2013

Capsuni imbracate in ciocolata




Capsunile imbracate intr-o ciocolata crocanta, sunt idealul de a termina o cina romantica sau pur si simplu, desertul care ne incarca bateriile alaturi de un pahar bun de Prosecco.

Ingrediente pentru 2 persoane :

200 gr de ciocolata fondanta de 75%
50 gr de ciocolata alba
10 capsuni

Spalam capsunile, le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le punem deoparte. Taiem ciocolata fondanta in bucatele mici si o topim la bain-marie, evitand sa se formeze bule.Dam la o parte craticioara in care am topit ciocolata, o lasam sa se raceasca putin si apoi o punem din nou pe foc pana cand devine fierbinte. Cand spalam capsunile, nu le scoatem frunzele verzi ! Cufundam capsunile una cate una in ciocolata si le asezam sau pe un gratar pentru dulciuri sau pe un platou ca sa se raceasca.
Repetam apoi aceeasi operatiune cu ciocolata alba pe care o vom pune intr-un sac poche cu care vom decora capsunile.Lasam sa se raceasca, apoi le tinem la frigider cca. 30 de minute si servim.

Procedura pe care v-am descris-o mai sus este simpla si permite sa evitam ca atunci cand ciocolata se solidifica sa se formeze o patina albicioasa pe aceasta. Putem sa imbogatim ciocolata cu ardei iute sau scortisoara sau inainte ca ciocolata sa se solidifice, putem presara capsunile cu alune sau fistic macinat.
Daca preparam mai mult de 10 capsuni, putem sa facem jumatate din acestea cu ciocolata fondanta si jumatate cu ciocolata alba, folosind aceleasi cantitai de ciocolata.

                                                                     sau asa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu