Este perioada rosiilor din care se pot prepara fel si fel de
bunatati.Astazi voi impartasi cu voi o reteta pe care o prepar de multi ani de
zile.
Ingrediente :
800 gr de rosii
500 gr zahar
6-7 felii de ghimbir
Spalam bine rosiile, le taiem in jumatati si le punem intr-o
strecuratoare ca sa se scurga de apa.Taiem rosiile in bucatele mici si le
asezam intr-o cratita impreuna cu zaharul si ghimbirul si fierbem la foc mic
timp de 45-50 de minute dupa care dam la o parte de pe foc, lasam cratita
acoperita timp de cateva minute dupa care dam pe mixer dulceata si apoi o punem
in borcane, le inchidem ermetic, le tinem 2-3 minute cu capul in jos, apoi
asezam borcanele intre paturi timp de 2 zile.
Este o dulceata delicioasa atat pentru micul dejun, cat si
pentru a fi folosita la prepararea anumitor dulciuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu