duminică, 18 august 2013

Dulceata de rosii cu ghimbir



Este perioada rosiilor din care se pot prepara fel si fel de bunatati.Astazi voi impartasi cu voi o reteta pe care o prepar de multi ani de zile.

Ingrediente :

800 gr de rosii
500 gr zahar
6-7 felii de ghimbir

Spalam bine rosiile, le taiem in jumatati si le punem intr-o strecuratoare ca sa se scurga de apa.Taiem rosiile in bucatele mici si le asezam intr-o cratita impreuna cu zaharul si ghimbirul si fierbem la foc mic timp de 45-50 de minute dupa care dam la o parte de pe foc, lasam cratita acoperita timp de cateva minute dupa care dam pe mixer dulceata si apoi o punem in borcane, le inchidem ermetic, le tinem 2-3 minute cu capul in jos, apoi asezam borcanele intre paturi timp de 2 zile.

Este o dulceata delicioasa atat pentru micul dejun, cat si pentru a fi folosita la prepararea anumitor dulciuri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu