Maioneza mai usoara ? Bine inteles ca se poate ! Asa cum stim,
maioneza este una dintre sosurile de baza in bucatarie, foarte apreciata atata
de cei cei mici cat si de cei mari. Prepararea acesteia necesita de obicei
utilizarea de oua si ulei, produse care fac ca maioneza sa fie grea de digerat
iar pe timp de vara cvasi imposibil de utilizat daca nu este preparata casa. A
pregati maioneza acasa este o idee buna mai ales ca cele care se gasesc in
pravalii au un continut de grasimi echivalent cu cca. 80%, adica adevarate
bombe de calorie. Reteta pe care am sa o impartasesc astazi cu voi este usor de
realizat, este delicioasa si nu contine oua.
Va veti intreba de ce sa inlocuiti ouale, simplu : folosirea oualor
crude poate fi un focar de infectie alimentara pe timp de vara in cazul in care
acestea nu sunt tocmai proaspete sau nu au fost conservate la temperatura
corecta.
Ingrediente :
200 ml de lapte
250 ml de ulei de floarea soarelui
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de otet de mere
Sare si zahar – cate un varf de cutit
Vom pune toate ingredientele in paharul unui mixer si amestecam
timp de 7-8 minute la viteza medie, apoi 4-5 minute la viteza maxima, pana cand
vom obtine consistenta pe care o dorim. Daca dorim o maioneza mai fluida vom
adauga inca putin ulei.
Punem maioneza la frigider cel putin 30 de minute inainte de
utilizare si trebuie consumata in cel mult 2 zile. Putem sa o folosim exact la
fel ca si maioneza clasica iar daca dorim sa aiba o culoare precum cea clasica,
putem adauga sau foarte putin sofran sau putina curcuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu