luni, 12 august 2013

Maioneza din lapte




Maioneza mai usoara ? Bine inteles ca se poate ! Asa cum stim, maioneza este una dintre sosurile de baza in bucatarie, foarte apreciata atata de cei cei mici cat si de cei mari. Prepararea acesteia necesita de obicei utilizarea de oua si ulei, produse care fac ca maioneza sa fie grea de digerat iar pe timp de vara cvasi imposibil de utilizat daca nu este preparata casa. A pregati maioneza acasa este o idee buna mai ales ca cele care se gasesc in pravalii au un continut de grasimi echivalent cu cca. 80%, adica adevarate bombe de calorie. Reteta pe care am sa o impartasesc astazi cu voi este usor de realizat, este delicioasa si nu contine oua.

Va veti intreba de ce sa inlocuiti ouale, simplu : folosirea oualor crude poate fi un focar de infectie alimentara pe timp de vara in cazul in care acestea nu sunt tocmai proaspete sau nu au fost conservate la temperatura corecta.

Ingrediente :
200 ml de lapte
250 ml de ulei de floarea soarelui
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de otet de mere
Sare si zahar – cate un varf de cutit

Vom pune toate ingredientele in paharul unui mixer si amestecam timp de 7-8 minute la viteza medie, apoi 4-5 minute la viteza maxima, pana cand vom obtine consistenta pe care o dorim. Daca dorim o maioneza mai fluida vom adauga inca putin ulei.
Punem maioneza la frigider cel putin 30 de minute inainte de utilizare si trebuie consumata in cel mult 2 zile. Putem sa o folosim exact la fel ca si maioneza clasica iar daca dorim sa aiba o culoare precum cea clasica, putem adauga sau foarte putin sofran sau putina curcuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu