Cu toate ca a prepara un sorbet de fructe este un lucru usor,
cand este vorba despre cel din mere verzi ma simt cuprinsa de emotii ca inainte
de examene si am sa va spun de ce : merele verzi sunt cele care se oxideaza cel
mai repede si riscam sa iasa un sorbet delicios insa de un aspect neprietenos,
in consecinta imposibil de servit daca avem musafiri, chiar daca acestia sunt
prieteni. Cu toate ca este unul dintre preferatele mele, il prepar rareori din
acest motiv, insa astazi am simtit pur si simplu o pofta nebuna de sorbet de
mere si mi-am asumat riscul. Rezultatul cel putin din punct de vedere vizual, il
puteti vedea si voi, gustul hmmm : delicios ! Imi pare rau ca via internet nu
va pot transmite si asta.
Ingrediente pentru 4 persoane :
2 mere verzi Granny Smith, cca. 500 gr
80 gr de zahar
1 albus de ou
Sucul de la 1 lamaie
50 ml apa
1 paharel de Calvados
Zmeura sau merisoare pentru decorare
Spalam si uscam merele cu un stergar curat de bucatarie, le
taiem in felii destul de subtiri si le stropim imediat cu suc de lamaie ca sa
nu se inegreasca apoi le punem in congelator timp de cateva ore ca sa inghete
bine. Dupa acest rastimp le mixam bine cu apa si zaharul pana cand vom obtine o
crema omogena.Adaugam Calvados-ul, amestecam bine si punem in congelator pentru
inca 30 minute. Intre timp batem albusul de ou impreuna cu o lingura de zahar
apoi il amestecam cu sorbetul cu miscari lente si il punem din nou la
congelator. Trebuie consumat in maximum 2 ore altfel va ingheta prea tare.
Decoram cu zmeura sau merisoare pe care le rostogolim inainte in zahar si le
congelam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu