sâmbătă, 17 august 2013

Mousse double chocolate



Iubesc ciocolata in toate formele sale de cand eram copil iar dulciurile din aceasta ma inebunesc de placere insa imi place sa le si prepar :)  Astazi am sa va impartasesc o reteta pe care o iubesc mult, spuma din doua tipuri de ciocolata, iar in cartea mea care va apare in aceasta toamna, veti putea citi o istorie a ciocolatei.

Ingrediente pentru 10 persoane: 

Pentru mousse-ul din ciocolata alba
160 ml frisca lichida pentru dulciuri
100 gr ciocolata alba

Pentru mousse-ul din ciocolata fondanta 

300 ml frisca lichida pentru dulciuri
200 gr ciocolata fondanta 75%
50 ml lapte
Pentru bezea :
50 gr albusuri
50 gr zahar tos
50 gr zahar pudra

Vom incepe cu prepararea mousse-ului din ciocolata alba, pe care o vom zdrobi marunt cu ajutorul unui cutit si apoi o vom pune deoparte.Intre timp punem 60 ml de frisca intr-o craticioara si o incalzim insa nu o lasam sa fiarba si o varsam deasupra ciocolatei amestecand continu pana cand aceasta din urma se va fi topit in totalitate.Lasam sa se raceasca si intre timp montam cei 100 ml de frisca ramasa pe care o amestecam cu crema preparata.Pregatim paharele mici de desert si varsam in parti egale in acestea, mousse-ul de ciocolata alb, apoi le punem in frigider.
Acum vom preparara mousse-ul de ciocolata fondanta cu acelasi procedeu : zdrobim ciocolata, apoi punem la incalzit 120 gr de frisca si 50 ml lapte si le varsam pe ciocolata, amestecand continu pana cand se topeste. O punem la racit si intre timp montam cei 180 gr de frisca pe care o vom adauga cremei.
Varsam aceste mousse in pahare deasupra celui alb si le punem din nou in frigider.
Vom prepara bezeaua, montand albusurile.Intre timp punem 50 gr de zahar tos intr-o cratita cu 2 linguri de apa si le lasam pe foc pana cand ajung la 120 de grade.Vom pune putin cate putin din siropul fierbinte peste albusurile montate in robot pana cand vom obtine o bezea tare.Apoi vom adauga zaharul pudra la bezea cu mare atentie insa sa nu se taie si apoi cu ajutorul unui sac a poche, vom decora paharele cu mousse.
Putem decora paharele cu desert cu fructe pe care le rostogolim prin zahar si apoi le punem in congelator, ca sa aiba un aspect mai invitant.De aceasta data, eu am ales sa impodobesc paharele cu afine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu