Iubesc ciocolata in toate formele sale de cand eram copil iar
dulciurile din aceasta ma inebunesc de placere insa imi place sa le si prepar :) Astazi
am sa va impartasesc o reteta pe care o iubesc mult, spuma din doua tipuri de
ciocolata, iar in cartea mea care va apare in aceasta toamna, veti putea citi o istorie a ciocolatei.
Ingrediente pentru 10 persoane:
Pentru mousse-ul din ciocolata alba
160 ml frisca lichida pentru dulciuri
100 gr ciocolata alba
Pentru mousse-ul din ciocolata fondanta
300 ml frisca lichida pentru dulciuri
200 gr ciocolata fondanta 75%
50 ml lapte
Pentru bezea :
50 gr albusuri
50 gr zahar tos
50 gr zahar pudra
Vom incepe cu prepararea mousse-ului din ciocolata alba, pe care
o vom zdrobi marunt cu ajutorul unui cutit si apoi o vom pune deoparte.Intre
timp punem 60 ml de frisca intr-o craticioara si o incalzim insa nu o lasam sa
fiarba si o varsam deasupra ciocolatei amestecand continu pana cand aceasta din
urma se va fi topit in totalitate.Lasam sa se raceasca si intre timp montam cei
100 ml de frisca ramasa pe care o amestecam cu crema preparata.Pregatim
paharele mici de desert si varsam in parti egale in acestea, mousse-ul de
ciocolata alb, apoi le punem in frigider.
Acum vom preparara mousse-ul de ciocolata fondanta cu acelasi
procedeu : zdrobim ciocolata, apoi punem la incalzit 120 gr de frisca si 50 ml
lapte si le varsam pe ciocolata, amestecand continu pana cand se topeste. O
punem la racit si intre timp montam cei 180 gr de frisca pe care o vom adauga
cremei.
Varsam aceste mousse in pahare deasupra celui alb si le punem
din nou in frigider.
Vom prepara bezeaua, montand albusurile.Intre timp punem 50 gr
de zahar tos intr-o cratita cu 2 linguri de apa si le lasam pe foc pana cand
ajung la 120 de grade.Vom pune putin cate putin din siropul fierbinte peste
albusurile montate in robot pana cand vom obtine o bezea tare.Apoi vom adauga
zaharul pudra la bezea cu mare atentie insa sa nu se taie si apoi cu ajutorul
unui sac a poche, vom decora paharele cu mousse.
Putem decora paharele cu desert cu fructe pe care le rostogolim
prin zahar si apoi le punem in congelator, ca sa aiba un aspect mai invitant.De
aceasta data, eu am ales sa impodobesc paharele cu afine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu