sâmbătă, 24 august 2013

Salata de creveti



Ingrediente :

400 de creveti proaspeti
1 legatura de salata rucola
1 salata creata
40 gr de migdale cojite
30 gr de unt de calitate
2 linguri de otet cu tarhon
4 linguri de ulei extravirgin de masline
Sare
Piper
Ingrediente pentru court-bouillon :
½ pahar de vin alb sec
1 ceapa medie
1 morcov
1 piciorus de telina verde
1 legatura mica de patrunjel verde
2-3 foi de dafin
2 frunze de busuioc proaspat
1 lingurita boabe de piper negru 

Mai intai vom prepara court-bouillon in felul urmator : fierbem intr-un litru de apa timp de 10 minute ceapa, morcovul, telina, verdeata, piperul, vinul alb si potrivim de sare.Adaugam apoi crevetii si ii fierbem timp de 5 minute.Ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam. Topim untul intr-o tigaie si calim usor migdalele, saram si lasam sase raceasca. Curatam rucola si salata si le taiem Julienne.Punem toate ingredientele intr-o salatiera si condimentam cu ulei extravirgin de masline, 2 linguri de otet cu tarhon si potrivim de sare si piper. Le amestecam si servim.Este o salata delicioasa si o servim un un pahar de rosé bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu