Ingrediente :
400 de creveti
proaspeti
1 legatura de salata
rucola
1 salata creata
40 gr de migdale
cojite
30 gr de unt de
calitate
2 linguri de otet cu
tarhon
4 linguri de ulei
extravirgin de masline
Sare
Piper
Ingrediente pentru
court-bouillon :
½ pahar de vin alb sec
1 ceapa medie
1 morcov
1 piciorus de telina
verde
1 legatura mica de
patrunjel verde
2-3 foi de dafin
2 frunze de busuioc
proaspat
1 lingurita boabe de
piper negru
Mai intai vom
prepara court-bouillon in felul urmator : fierbem intr-un litru de apa timp de
10 minute ceapa, morcovul, telina, verdeata, piperul, vinul alb si potrivim de
sare.Adaugam apoi crevetii si ii fierbem timp de 5 minute.Ii lasam sa se
raceasca putin apoi ii curatam. Topim untul intr-o tigaie si calim usor
migdalele, saram si lasam sase raceasca. Curatam rucola si salata si le taiem
Julienne.Punem toate ingredientele intr-o salatiera si condimentam cu ulei
extravirgin de masline, 2 linguri de otet cu tarhon si potrivim de sare si
piper. Le amestecam si servim.Este o salata delicioasa si o servim un un pahar
de rosé bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu