luni, 18 noiembrie 2013

Supa crema din sfecla rosie




A venit anotimpul rece si de fiecare data cand ajungem acasa, ne gandim la ceva bun care sa ne incalzeasca simturile.Aceasta este o reteta veche careia i-am schimbat uleiul de floarea soarelui cu un ulei extravirgin de masline, obtinand in acest fel un gust mai deosebit al unei supe care oricum este foarte gustoasa.
Ingrediente:
3 sfecle de marire mijlocie
1 ceapa rosie
2 fire de ceapa verde
1,5 l de supa de legume sau supa de oase
Ulei extravirgin de masline
Zeama de la ½ lamaie
2 linguri de smantana
1 linguri de smantana ptr ornat la servire
Sare, piper
1 legatura de patrunjel verde
2 oua fierte pentru servire
Preparare:
Intr-o oala calim la foc mic ceapa taiata foarte marunt in ulei de masline, iar cand devine sticloasa, vom adauga sfecla taiata cubulete, amestecam bine cu ceapa si calim timp de 5-6 minute la capac.Adaugam apoi supa si fierbem timp de 15-20 minute, pana cand sfecla se va inmuia. Dam la o parte de pe foc si cu ajutorul unui mixer ( blender ) vom pasa supa pana cand obtinem o supa crema omogena. Adaugam la aceasta cele doua linguri de smantana ( eu prefer smantana italiana de gatit ) si zeama de lamaie, potrivim de sare si piper proaspat macinat si mai mixam timp de 2-3 minute. Spalam si tocam foarte marunt patrunjelul si il amestecam cu restul de smantana, apoi taiem ouale fierte tari in cubulete si vom servi crema de sfecla ornata cu crema de smantana si patrunjel si presaram apoi cu ouale taiate cubulete.
Mie imi place sa o servesc cu felii de paine taraneasca stropite cu ulei de masline si date la cuptor preincalzit, timp de 5-6 minute. Este o reteta simpla de realizat insa cu un rezultat fantastic, merita sa incercati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu