O mancare foarte gustoasa, unul
dintre gusturile magice ale copilariei mele. Este foarte usor de pregatit si se
poate servi in multe feluri. Imi aduc aminte cu placere, ca era o bucurie sa
mergem prin padurile toplitei pentru a aduna bureti de tot felul, la fel cum
era o bucurie sa o ajut pe bunica sa pregateasca acesti bureti atat pentru
iarna cat si pentru a fi serviti imediat dupa ce ne intorceam din padure.
Recunosc, nu imi placea sa ii curat, mai ales daca vorbim de galbiori care sunt
plini de tepi de brad. In familia noastra, femeile aveau obiceiul sa ii
conserve in mai multe feluri pentru iarna, si-anume: in apa cu sare, uscati pe
ata, muraturi si congelati. Pe parcurs va voi destainui si cateva retete de
conservare a buretilor.
Ingrediente:
600 gr de ciuperci mixte:
hribi, galbiori, champignon salbatici, etc
2 cepe rosii mari
300 gr de smantana
1 lingura de faina
Boia de ardei dulce
Piper negru macinat
Sare
1 lingura de untura
Putin vin alb
Curatam, spalam si tocam marunt
ceapa, apoi o inabusim in untura la foc mic. Dupa cca. 15 minute, adaugam
ciupercile curatate in prealabil si feliate, adaugam boia, piper si sare,
amestecam bine si adaugam vinul. Acoperim cratita si fierbem cca 15 minute.
Intr-un bol vom amesteca bine smantana cu faina, adaugam la ciuperci si dam in
clocot. Putem presara cu patrunjel tocat marunt. Se poate servi cu galuscute unguresti,
pure de cartofi, cartofi natur sau cu orez, asa cum am ales eu astazi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu