joi, 1 mai 2014

Supa castanie




Aceasta supa este tipica din traditia gastronomica maghiara, preparata si transmisa din generatii in generatii. Din pacate astazi este o supa rar intalnita in obiceiurile famiilor. Este foarte simpla de preparat si foarte gustoasa totodata. Secretul ei consta in ingredientele proaspete de la tara.

Ingrediente:

1 gaina de casa
4 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa rosie
1 telina mica
1 lingura de untura de gasca
Boabe de piper
2 linguri de zahar
1 portie de taietei de casa preparata din 2 oua

Dupa ce am curatat si spalat gaina cu atentie, o punem la fiert intreaga intr-o oala cu apa la foc mic.Intre timp incalzim intr-o tigaie untura de gasca si prajim in aceasta cele doua linguri de zahar pana prind o culoare caramel. Adaugam apoi morcovii, patrunjelul,telina, ceapa si boabele de piper, dupa care adaugam putina supa si fierbem la foc mic inabusit. Se amesteca des iar cand vor fi fierte pe jumatate, adaugam aceasta compozitie la supa.Cand va fi fiarta gaina, strecuram supa, fierbem separat taieteii de casa iar gaina o vom taia in bucati mijlocii si o vom servi in supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu