Aceasta
supa este tipica din traditia gastronomica maghiara, preparata si transmisa din
generatii in generatii. Din pacate astazi este o supa rar intalnita in
obiceiurile famiilor. Este foarte simpla de preparat si foarte gustoasa
totodata. Secretul ei consta in ingredientele proaspete de la tara.
Ingrediente:
1
gaina de casa
4
morcovi
1
radacina de patrunjel
1
ceapa rosie
1
telina mica
1
lingura de untura de gasca
Boabe
de piper
2
linguri de zahar
1
portie de taietei de casa preparata din 2 oua
Dupa ce am curatat si
spalat gaina cu atentie, o punem la fiert intreaga intr-o oala cu apa la foc
mic.Intre timp incalzim intr-o tigaie untura de gasca si prajim in aceasta cele
doua linguri de zahar pana prind o culoare caramel. Adaugam apoi morcovii,
patrunjelul,telina, ceapa si boabele de piper, dupa care adaugam putina supa si
fierbem la foc mic inabusit. Se amesteca des iar cand vor fi fierte pe
jumatate, adaugam aceasta compozitie la supa.Cand va fi fiarta gaina, strecuram
supa, fierbem separat taieteii de casa iar gaina o vom taia in bucati mijlocii
si o vom servi in supa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu