Este o prajitura care se topeste in gura, cu
un mousse de ciocolata care se potriveste de minune cu ghimbirul proaspat si
isi defineste gustul cu zmeura care aduce balanta perfecta acestor ingrediente,
cu alte cuvinte: prajitura ideala.
Ingrediente pentru 6 bucati
Pentru baza de ciocolata
·
75 gr de ciocolata fondanta de 60%
·
1 lingura de cacao amar
·
40 gr de zahar brun
·
3 oua
·
1lingura de amidon de porumb
Pentru mousse-ul de ciocolata cu ghimbir
·
100 gr de ciocolata fondanta de 60%
·
2 linguri de ghimbir proaspat ras
·
4 linguri de zahar brun
·
100 ml lapte
·
2 foi de gelatina
·
200 ml frisca
·
100 ml di latte
Pentru decorat
·
50-60 gr de zmeura proaspata
·
cacao amar
·
gelatina de zmeura
Pentru gelatina de zmeura
·
100 gr zmeura proaspata
·
30 gr de zahar
·
1 lingura de lamaie
·
2 gr foi de gelatina
Preparare:
1. Baza de ciocolata – topim ciocolata
la bain marie.Intr-un castron amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand
obtinem o compozitie spumoasa, adaugam cacao, amidonul si amestecam cu grija,
dupa care amestecam putin cate putin, ciocolata topita.Din albusuri pregatim o
spuma tare pe care o amestecam cu restul compozitiei foarte incet in asa fel
incat sa nu se taie. Pregatim o forma de cca 20 cm diametru pe care o imbracam
in hartie de cuptor, varsam compozitia si dam la cuptor preincalzit la 180 de
grade, timp de 20 minute. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se
raceasca complet pentru a putea fi taiata cu cu o forma, la alegere.Putem sa
taiem inimioare sau forme rotunde, patrate, etc.
1. Gelatina
de zmeura – Punem intr-o craticioara zmeura cu zaharul si sucul de lamaie si
fierbem putin pana cand se zdrobeste zmeura.Apoi o dam prin mizer si strecuram.
Intre timp inmuiem gelatina in apa rece, o stoarcea si cand observam ca s-a
inmuiat, o adaugam la sosul fierbinte ca sa se poata topi in intregime. Varsam
compozitia intr-un vas larg si punem la frigider. Dupa ce s-a racit, putem taia
formele pe care le vom folosi ca decoratie. Atat blatul de ciocolata cat si
gelatina, le putem pregati cu o zi inainte.
2. Mousse
de ciocolata – Topim ciocolata la bain marie la foc foarte mic.Incalzim laptele
impreuna cu ghimbirul, adugam zaharul si amestecam continu, pana cand se
topeste.Adaugam ciocolata topita putin cate putin.Batem frisca lichida si apoi
o amestecam cu ciocolata.Punem mousse-ul intr-un poche si umplem forme din
silicon pe care le punem pentru cel putin 2 ore la congelator.
Daca am ajuns aici, inseamna ca suntem pe
drumul cel bun, pentru ca pregatirile de baza sunt gata si nu ne mai ramane
decat sa ‘’asamblam’’ prajitura.
Cu forma pe care am ales-o, taiem din baza de ciocolata, 6 forme.Scoatem din congelator mousse-ul si dupa ce le scoatem din formele de silicon, le asezam pe cele 6 forme.Taiem gelatina, le ‘’asamblam’’ dupa cum ne place, presaram cu cacao amar si decoram cu boabe de zmeura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu