marți, 24 iunie 2014

Parfait de cafea




Parfait-ul de cafea este o reteta estiva foarte usor de realizat si delicioasa, una din preferatele mele.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 3 galbenusuri de ou
- 50 gr de zahar
- 4 cescute de cafea expresso
- 2 lingurite de lichior de cafea
- 250 ml de frisca indulcita
- praf de cacao pentru decorare
- boabe de cafea intregi

Parfait-ul de cafea este o reteta perfecta pentru a incheia o cina cu prietenii. Foarte usor de preparat, puteti sa o serviti la finalul unei cine sau intre doua feluri de cafea, avand atat rolul de digestiv cat si de inlocuitor al cafelei. O reteta simpla, care va multumi pe toata lumea.

Preparare:

Frecam galbenusurile de ou cu zaharul pana cand vom obtine o crema spumoasa. Adaugam apoi cafeaua rece, lichiorul de cafea si amestecam foarte usor.Separat vom bate frisca indulcita si apoi amestecam cu compozitia de galbenusuri si cafea.
Vom varsa compozitia in forme mici sau intr-o forma mai mare si punem la congelator timp de circa 6 ore pana cand compozitia va ingheta complet. Scoatem parfait-ul din congelator cu circa 10 minute inainte de servire, daca l-am pus intr-o forma mai mare taiem in felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbiente si decoram fiecare felie sau forma cu praf de cacao si boabe de cafea intregi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu