Poate ca nu stiati ca putem
prepara siropuri de fructe pentru iarna fara sa le fierbem. Este un pic mai
migalos, insa fructele isi vor pastra in acest fel proprietatile si adevaratul
gust de zmeura.
Ingrediente:
5 kg de zmeura
5 kg de zahar
2,5 l de apa
1 plic sau 1 plic si jumatate
de sare de lamaie
7,5 g de acid salicilic ( se
gaseste in farmacie )
Zdrobim zmeura cu mainile, o
amestecam cu apa si cu sarea de lamaie pe care o dizolvam inainte in putina
apa. Vom lasa zmeura timp de 2-3 zile pentru pre-fermentare. Dupa aceasta
perioada o strecuram pe tifon si o lasam ca sa isi lase toata zeama insa fara
sa apasati zmeura sau fara a o stoarce in tifon pentru ca vom obtine un sirop
tulbure. La fiecare litru de sirop, vom adauga 1 kg de zahar si 1,5 gr de acid
salicilic si vom amesteca pana cand se va topi tot zaharul. Poate dura si 2
zile pana cand se topeste acesta din urma. Varsam siropul in sticle curate, le
inchidem si le vom pastra intr-un loc racoros la intuneric.
Zmeura care ne va ramane in
tifon, o putem folosi pentru a face vin. Cu acelasi procedeu putem prepara
sirop si din mure, coacaze rosii si negre )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu