sâmbătă, 28 iunie 2014

Tort de orez cu fructe de padure



Este un tort foarte simplu de realizat chiar daca timpul de realizare este mai lung. Un dulce care de fiecare data cand il pregatesc, ma duce inapoi in timp, intr-o copilarie plina de miresme, gusturi si intamplari hazlii. Bunica mea il pregatea in doua feluri diferite: unul cu baza si unul fara. Astazi va voi dezvalui reteta cu aluat de patiserie care se intinde in tava sau forma folosita.

Ingredientele pentru aluat:

100 gr de faina
50 gr de zahar
50 gr de unt
1 galbenus de ou
Pregatim din aceste ingrediente un aluat omogen si il punem timp de 30 de minute la rece in frigider.

Ingrediente pentru orez:

300 gr orez
500 ml lapte
500 ml apa
170 gr migdale
50 gr zahar
50 gr zahar
4 oua
70 gr unt

Fierbem orezul la foc mic in lapte si apa pana cand va absoarbe complet lichidul.Adaugam apoi migdalele tocate si 50 gr de zahar.Le amestecam bine cu o lingura de lemn. De indata ce s-a racit, adaugam galbenusurile,  untul, albusurile batute spuma si inca 50 gr de zahar

Ingrediente pentru Crumble:

90 gr faina
50 gr zahar brun
50 gr de unt topit
Coaja rasa de la o lamaie

Vom amesteca faina cu coaja rasa de la lamaie, zaharul brun si untul topit in asa fel incat din acest aluat sa obtinem faramite iregulare.
Alegem forma pe care dorim sa o folosim: tava rotunda sau dreptunghiulara, o ungem cu unt si o presaram cu faina, apoi intindem aluatul de baza si il asezam in tava. Ungem aluatul cu un strat de gem din fructe de padure dupa care intindem deasupra compozitia de orez. Deasupra orezului presaram fructe de padure mixte ( circa 300 gr ) si deasupra acestora presaram faramitele de crumble. Vom coace tortul in cuptor preincalzit, timp de circa 40-45 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu