Retetele estive pentru copii sunt intotdeauna binevenite
pentru ca vara datorita caldurii, senzatia de foame scade, iar copii au nevoie
sa se hraneasca in mod corespunzator. De obicei pe timp de vara, activitatea
fizica creste: pe plaja sau la munte; la inot sau plimbare si in acest fel copii
consuma multa energie, energie care trebuie recuperata cu o corecta
alimentatie.
Astazi va daruiesc doua retete simple de preparat dar
care plac mult copiilor. Doua dintre lucrurile de care trebuie sa tinem cont
sunt: simplitatea preparatelor si valoarea nutritionala a acestora in asa fel
incat sa fie complete ca valori dar in acelasi timp sa nu ingreuneze.
Risotto cu rosii si busuioc
Ingrediente:
300 gr de orez cu bob rotund
1 ceapa mare
1 l de supa vegetala sau supa de carne
350 gr de rosii proaspete fara coaja
10 frunze de busuioc proaspat
¼ pahar de vin alb
Ulei extravirgin de masline
Sare dupa gust
Parmezan ras
Preparare:
Intr-o tigaie larga, incalzim putin ulei de masline si
innabusim ceapa apoi adaugam orezul, il prajim timp de 2 minute si il stingem
cu vinul la foc mare. Varsam peste orez supa, amestecam, dam focul la minim si
acoperim. Lasam sa fiarba timp de 15 minute fara sa amestecam. Intre timp intr-o
alta tigaie incalzim ulei si tragem la tigaie rosii fara coaja, taiate
marunt.Fierbem timp de 8-10 minute, potrivim de sare si dam la o parte.Cand
orezul va fi fiert ‘’al dente’’, varsam peste acesta rosiile si adaugam
jumatate din frunzele de busuioc taiate marunt si fierbem 1 minut amestecand
usor. Stingem focul, presaram cu Parmezan ras si acoperim timp de 2 minute dupa
care servim, presarandu-l cu restul de busuioc proaspat.
Nota: Niciodata orezul in stil italian nu trebuie fiert
pana cand se inmoaie!
Folositi
orez cu bob rotund pentru risotto
Chiftelute din cod
Ingrediente:
400 gr de cod
1 dovlecel mic
1 morcov
1 cartof
1 albus de ou
1 lingura de Parmezan ras sau Grana Padano
Pesmet
Busuioc si patrunjel verde
Sare
Ulei extravirgin de masline
Preparare:
Fierbem impreuna codul cu legumele, apoi le scurgem bine
si le zdrobim pana cand obtinem un purè. Batem albusul de ou cu putina sare, il
adaugam la purè cu 2 linguri de ulei, putin pesmet si Parmezanul ras. Daca
copiilor vostri le place gustul busuiocului si patrunjelului verde, adaugati o
lingurita. Lucram bine compozitia apoi formam chiftelutele, le asezam pe o tava
pe hartie de copt unsa cu foarte putin ulei si le dam la cuptor preincalzit
pana cand vor deveni aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu