sâmbătă, 28 iunie 2014

Retete estive pentru copii



Retetele estive pentru copii sunt intotdeauna binevenite pentru ca vara datorita caldurii, senzatia de foame scade, iar copii au nevoie sa se hraneasca in mod corespunzator. De obicei pe timp de vara, activitatea fizica creste: pe plaja sau la munte; la inot sau plimbare si in acest fel copii consuma multa energie, energie care trebuie recuperata cu o corecta alimentatie.
Astazi va daruiesc doua retete simple de preparat dar care plac mult copiilor. Doua dintre lucrurile de care trebuie sa tinem cont sunt: simplitatea preparatelor si valoarea nutritionala a acestora in asa fel incat sa fie complete ca valori dar in acelasi timp sa nu ingreuneze.

Risotto cu rosii si busuioc
Ingrediente:
300 gr de orez cu bob rotund
1 ceapa mare
1 l de supa vegetala sau supa de carne
350 gr de rosii proaspete fara coaja
10 frunze de busuioc proaspat
¼ pahar de vin alb
Ulei extravirgin de masline
Sare dupa gust
Parmezan ras

Preparare:
Intr-o tigaie larga, incalzim putin ulei de masline si innabusim ceapa apoi adaugam orezul, il prajim timp de 2 minute si il stingem cu vinul la foc mare. Varsam peste orez supa, amestecam, dam focul la minim si acoperim. Lasam sa fiarba timp de 15 minute fara sa amestecam. Intre timp intr-o alta tigaie incalzim ulei si tragem la tigaie rosii fara coaja, taiate marunt.Fierbem timp de 8-10 minute, potrivim de sare si dam la o parte.Cand orezul va fi fiert ‘’al dente’’, varsam peste acesta rosiile si adaugam jumatate din frunzele de busuioc taiate marunt si fierbem 1 minut amestecand usor. Stingem focul, presaram cu Parmezan ras si acoperim timp de 2 minute dupa care servim, presarandu-l cu restul de busuioc proaspat.

Nota: Niciodata orezul in stil italian nu trebuie fiert pana cand se inmoaie!
         Folositi orez cu bob rotund pentru risotto



Chiftelute din cod

Ingrediente:
400 gr de cod
1 dovlecel mic
1 morcov
1 cartof
1 albus de ou
1 lingura de Parmezan ras sau Grana Padano
Pesmet
Busuioc si patrunjel verde
Sare
Ulei extravirgin de masline

Preparare:
Fierbem impreuna codul cu legumele, apoi le scurgem bine si le zdrobim pana cand obtinem un purè. Batem albusul de ou cu putina sare, il adaugam la purè cu 2 linguri de ulei, putin pesmet si Parmezanul ras. Daca copiilor vostri le place gustul busuiocului si patrunjelului verde, adaugati o lingurita. Lucram bine compozitia apoi formam chiftelutele, le asezam pe o tava pe hartie de copt unsa cu foarte putin ulei si le dam la cuptor preincalzit pana cand vor deveni aurii. 
 Sunt delicioase, contin multe vitamine si sunt preparate sanatos.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu