vineri, 25 iulie 2014

Dulceata de piersici cu stafide



A inceput sezonul de preparat dulceata si conserve. Fructe, legume gustoase pe care le putem conserva pentru iarna in fel de fel de retete, folosind numai fructe romanesti si legume romanesti! Astazi va impartasesc o veche reteta de familie pentru o dulceata delicioasa, o dulceata altfel care o sa placa tuturor celor care o vor gusta.


Ingrediente:

2 kg de piersici romanesti
2 mere verzi
800 gr de zahar
4 linguri de stafide aurii
12 linguri de brandy
Sucul de la 2 lamai



Preparare:
Vom pune stafidele la inmuiat in brandy si intre timp curatam piersicile si merele, le taiem in bucati mici, le amestecam cu zaharul, sucul de lamaie si le lasam circa 30 de minute ca sa isi lase zeama. Le zdrobim bine cu ajutorul unei strecuratori daca vrem sa procedam ca in reteta de odinioara cand nu existau ustensile moderne sau le trecem prin robotul de bucatarie cateva minute. Punem compozitia la fiert timp de 20 de minute la foc mic dupa care adaugam stafidele inmuiate in lichior si mai fierbem 20 de minute. Spalam intre timp borcanele pe care le vom folosi ( eu folosesc borcane mici ), varsam dulceata in acestea din urma, inchidem ermetic cu capacele si le intoarcem cu capul in jos timp de cateva minute apoi asezam borcanele intr-o patura si le lasam sa se raceasca natural. Le etichetm si le asezam in camara la intuneric. Aceasta dulceata poate fi folosita la ceaiul de la ora cinci, la micul dejun sau la pregatirea prajiturilor. Are un gust deosebit, delicat si unic.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu