sâmbătă, 27 septembrie 2014

Placinta cu mere



Este toamna, culori minunate, fructe de sezon si bine inteles pofta de placinte cu mere si dovleac. Eu astazi am avut pofta de placinta cu mere si am scos din caietul bunicii mele o reteta simpla de preparat, rapida insa foarte gustoasa.


500 gr faina
135 gr zahar pudra
180 gr de margarina
4 linguri de smantana grasa
2 oua intregi
1,5 kg de mere romanesti
Coaja rasa de la 1 lamaie
1 praf de copt
Pudra de scortisoara
Zahar pudra pentru presarat pe placinta cand este gata
Foarte putina sare pentru aluat


Amestecam toate ingredientele inafara de scortisoara si mere si le lucram pana cand obtinem o compozitie omogena apoi o lasam sa se odihneasca circa 30 de minute.
Intre timp curatam si radem merele si le innabusim intr-o cratita cu cateva linguri de zahar si scortisoara. Cand sunt gata le dam la o parte si stoarcem zeama dine le. ( le putem aseza intr-o strecuratoare )
Aluatul il impartim in doua si intindem prima foaie. Vom folosi o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Asezam in aceasta prima foaie, deasupra asezam merele si apoi intindem a doua foaie.Acoperim merele cu aceasta din urma, facem gaurele deasupra foii cu ajutorul unei furculite si dam placinta la cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de cca. 30-35 de minute.
Cand este gata scoatem placinta din cuptor si o presaram in abundanta cu zahar pudra amestecata cu scortisoara, o lasam sa se raceasca si o taiem in cuburi de circa 6 x 6 cm.
E voilà o placinta delicioasa preparabila in putin timp !

Un comentariu: