luni, 17 august 2015

Creveti trasi la tigaie cu bere, pe pat de cartofi cu distilat de anason si maioneza din dovlecel cu menta



Astazi am creat o reteta pe sufletul meu, cu ingrediente de calitate cu un conubiu de arome si miresme excelente. Cu toate ca unora dintre voi li se va parea complicat, reteta este usor de preparat. Dar haideti sa vedem despre ce este vorba.
Ingrediente pentru 2 persoane:

12 creveti Vannamei de la Ocean Fish
1 lingurita pesto de ardei capia cu migdale ( reteta o gasiti aici pe blog )
½  pahar de bere cu zmeura si lamaie Redd’s Light
Sare roz de Himalaya
Boia de ardei afumata
Ulei extravirgin de masline

Ingrediente pentru cartofi:

2 cartofi
5 ml distilat de anason
1 lingurita de pesto din busuioc ( gasiti reteta aici pe blog )
1 catel de usturoi roz
Sare
Piper alb proaspat macinat
20 ml supa vegetala
Ulei extravirgin de masline

Ingrediente pentru maioneza de dovlecel:

3 felii de dovlecel
4 frunze de menta
2 frunze de busuioc
Sare
Ulei extravirgin de masline

Pentru ca totul sa mearga pe strune,spalam, curatam si pregatim toate ingredientele in asa fel incat sa le avem la mana. Vom incepe cu prepararea maionezei de dovlecel.
Intr-o craticioara mica punem apa cu putina sare si o aducem in clocot. Punem in aceasta feliile de dovlecel si lasam timp de 2 minute. Pregatim intre timp o oala cu apa rece si cuburi de gheata iar cand au trecut cele 2 minute, scoatem feliile de dovlecel si le asezam in oala cu apa rece si gheata. Datorita socului termic, dovleceii vor capata o culoare verde frumoasa si vom putea lucra mai usor cu acestia. Asezam ingredientele intr-un mixer de bucatarie si omogenizam pana cand vom obtine o compozitie precum maioneza. Este delicioasa!

Dupa ce am spalat si curatat cartofii, ii feliem pe lung in felii de circa 2 cm inaltime. Pentru cartofi, trebuie sa folosim o tigaie sau cratita antiaderenta cu capac. Incingem putin ulei extravirgin de masline, adaugam un catel de usturoi roz care va conferi uleiului un gust foarte bun, condimentam cartofii cu sare, piper alb macinat si 1 lingurita de pesto de busuioc si le aurim pe ambele parti. Stingem cu distilat de anason si lasam la capac ca acesta sa se evapore dupa care adaugam supa vegetala si cand aceasta se va evapora, cartofii vor fi gata. In cratita mea, acesti cartofi sunt gata in circa 10-12 minute.Scoatem feliile de cartofi cu grija pe un platou si pregatim crevetii.

Incingem putin ulei extravirgin de masline,condimentam crevetii cu sare, boia si pesto-ul de ardei capia cu migdale, ii tragem la tigaie cate 1 minut pe ambele parti, dupa care stingem cu ½ pahar de bere Redd’s Light cu zmeura si lamaie. Mai fierbem 1 minut si scoatem din tigaie crevetii. Asezam feliile de cartofi pe farfuriile de servit, le ungem cu maioneza de dovlecel si asezam deasupra cate un crevete. Servim cu putin pesto de ardei pe marginea farfuriei si putina maioneza de dovlecel.
Iar daca am stins crevetii cu bere, ii servim tot cu aceasta, foarte rece! Este un produs nou, cu o combinatie de arome reusita si foarte putin alcoolizata, tocmai buna pentru aceste calduri caniculare.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu