Astazi am creat o reteta pe sufletul meu, cu ingrediente de calitate cu un
conubiu de arome si miresme excelente. Cu toate ca unora dintre voi li se va parea
complicat, reteta este usor de preparat. Dar haideti sa vedem despre ce este
vorba.
Ingrediente pentru 2 persoane:
12 creveti Vannamei de la Ocean Fish
1 lingurita pesto de ardei capia cu migdale ( reteta o gasiti aici pe blog
)
½ pahar de bere cu zmeura si lamaie
Redd’s Light
Sare roz de Himalaya
Boia de ardei afumata
Ulei extravirgin de masline
Ingrediente pentru cartofi:
2 cartofi
5 ml distilat de anason
1 lingurita de pesto din busuioc ( gasiti reteta aici pe blog )
1 catel de usturoi roz
Sare
Piper alb proaspat macinat
20 ml supa vegetala
Ulei extravirgin de masline
Ingrediente pentru maioneza de dovlecel:
3 felii de dovlecel
4 frunze de menta
2 frunze de busuioc
Sare
Ulei extravirgin de masline
Pentru ca totul sa mearga pe strune,spalam, curatam si pregatim toate
ingredientele in asa fel incat sa le avem la mana. Vom incepe cu prepararea
maionezei de dovlecel.
Intr-o craticioara mica punem apa cu putina sare si o aducem in clocot.
Punem in aceasta feliile de dovlecel si lasam timp de 2 minute. Pregatim intre
timp o oala cu apa rece si cuburi de gheata iar cand au trecut cele 2 minute,
scoatem feliile de dovlecel si le asezam in oala cu apa rece si gheata.
Datorita socului termic, dovleceii vor capata o culoare verde frumoasa si vom
putea lucra mai usor cu acestia. Asezam ingredientele intr-un mixer de
bucatarie si omogenizam pana cand vom obtine o compozitie precum maioneza. Este
delicioasa!
Dupa ce am spalat si curatat cartofii, ii feliem pe lung in felii de circa
2 cm inaltime. Pentru cartofi, trebuie sa folosim o tigaie sau cratita
antiaderenta cu capac. Incingem putin ulei extravirgin de masline, adaugam un
catel de usturoi roz care va conferi uleiului un gust foarte bun, condimentam
cartofii cu sare, piper alb macinat si 1 lingurita de pesto de busuioc si le
aurim pe ambele parti. Stingem cu distilat de anason si lasam la capac ca
acesta sa se evapore dupa care adaugam supa vegetala si cand aceasta se va
evapora, cartofii vor fi gata. In cratita mea, acesti cartofi sunt gata in
circa 10-12 minute.Scoatem feliile de cartofi cu grija pe un platou si pregatim
crevetii.
Incingem putin ulei extravirgin de masline,condimentam crevetii cu sare,
boia si pesto-ul de ardei capia cu migdale, ii tragem la tigaie cate 1 minut pe
ambele parti, dupa care stingem cu ½ pahar de bere Redd’s Light cu zmeura si
lamaie. Mai fierbem 1 minut si scoatem din tigaie crevetii. Asezam feliile de
cartofi pe farfuriile de servit, le ungem cu maioneza de dovlecel si asezam
deasupra cate un crevete. Servim cu putin pesto de ardei pe marginea farfuriei
si putina maioneza de dovlecel.
Iar daca am stins crevetii cu bere, ii servim tot cu aceasta, foarte rece!
Este un produs nou, cu o combinatie de arome reusita si foarte putin
alcoolizata, tocmai buna pentru aceste calduri caniculare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu