marți, 18 august 2015

Triunghiuri de taietei cu ragù de creveti



Ne-a fost dor de a doua noastra casa, de Insulele Sardiniei cu aromele si miresmele ei unice si extraordinare. Un loc din care in cursul lunii septembrie va voi transmite retete si povesti frumoase pe care sunt sigura ca le veti indragi. In urma cu cativa ani, am mancat la celebrul restaurant Lenin din Tortoli, un ragù de creveti extraordinar iar ca sa ne mai ‘’dregem’’ dorul am preparat un ragù cu aproape aceleasi ingrediente care a iesit atat de bun, incat si cei de la Lenin ar fi gelosi.
Ingrediente pentru ragù:

200 gr creveti de cocktail de la Ocean Fish
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
½ ardei gras rosu
½ ardei iute rosu
100 ml de bere Redd’s Light
1 cutie de rosii decojite
1 lingurita concentrat de rosii
1 lingura de busuioc proaspat tocat marunt
Sare

Ingrediente pentru paste:

Calculati la fiecare persoana 1 ou si 100 gr de faina
Un strop de ulei extravirgin de masline
Sare

Fulgi de Grana Padano sau Mozzarella la servit.

Prepararea oricarui fel de ragù presupune timp si rabdare pentru ca trebuie respectati cativa pasi, in plus ragù-ul se fierbe la foc foarte mic pentru a obtine un preparat excelent. Iar daca la cel clasic se adauga carnea de la inceput, la acesta din creveti se procedeaza altfel datorita faptului ca adaugand crevetii de la inceput s-ar intari odata cu fierberea, pierzandu-si din gust.
Curatam si spalam ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ardeiul gras rosu, le tocam marunt si le calim la capac in ulei extravirgin de masline, timp de 10-12 minute. Stingem cu berea si lasam sa fiarba inca 5 minute, dupa care adaugam rosiile maruntite, busuiocul, concentratul de rosii si potrivim de sare. Lasam sa fiarba in jur de 40-45 de minute la foc mic, dupa care adaugam crevetii si lasam sa mai fiarba 5-6 minute. Oprim focul si lasam ca ragù-ul sa se odihneasca.

Prepararea pastelor fainoase este foarte simpla. Cantarim ingredientele in functie de cate persoane avem la masa si amestecam faina, ouale, uleiul si sarea. Framantam manual pana cand obtinem o masa omogena din care putem intinde usor foile de taietei.

In functie de utilizare alegem daca intindem foile mai subtiri sau nu. Asa cum puteti vedea din fotografii, nu am facut foi foarte subtiri si avand nevoie de patrare de 10 cm/latura, dupa ce am intins foile, le-am taiat cu roata zimtata ca sa aibe si un aspect invitant. Foile de taietei le fierbem in apa abundanta cu sare si putin ulei, pentru a evita sa se lipeasca intre ele. 

Asezam patratele de taietei pe farfurii, adaugam cate o lingura de ragù, inchidem in asa fel incat sa obtinem un triunghi, adaugam  putin ragù si deasupra, fulgi de Grana Padano sau Parmezan si cate o frunzulita de busuioc pe fiecare. Servim cu putin pesto de busuioc. 
Combinatia este excelenta!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu