marți, 4 august 2015

Creveti trasi la tigaie cu sos rosu pe puré de dovlecei



Astazi am creat pentru voi o reteta simpla cu ingrediente de calitate si cu arome diferite dar care impreuna sunt echilibrate.

Cu dedicatie pour les connaisseurs!

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

400 gr creveti Vannamei de la Ocean Fish
30 gr unt de calitate
10 ml Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte
2 catei de usturoi
Sare
Boia de ardei afumata

Ingrediente pentru puré-ul de dovlecei:
1 ceapa
1 dovlecel
Cateva foi de menta proaspata
Sare
Piper proaspat macinat

Ingrediente pentru sosul rosu:
3 rosii
1 ceapa rosie
1 ardei iute rosu
½ lingurita concentrat de rosii
3-4 frunze de busuioc
Sare 

Va veti intreba, de ce folosesc produsele Ocean Fish: simplu, pentru ca suntem pe aceeasi lungime de unda privind calitatea. Dar haideti sa va scriu cateva cuvinte despre aceasta companie. Ocean Fish este o companie 100% romaneasca si este lider de piata pe segmentul de peste semipreparat, fructe de mare, peste afumat la rece si peste congelat. Ca si in retetele mele, lucrul cel mai important la Ocean Fish este calitatea produselor, produse pe care vi le recomand cu drag! Produsele Ocean Fish le puteti gasi in toata tara in supermarket-uri si hypermarket-uri. Si da, produsele Ocean Fish vin direct din marile si oceanele lumii in farfuriile noastre, nu inainte insa sa treaca printr-un proces minutios de control si de preparare. Iar acum sa trecem la reteta mea de astazi.

Mai intai vom prepara sosul rosu, dupa cum urmeaza:
Spalam rosiile, le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le taiem cu bucati mici. Curatam, spalam si tocam ceapa rosie si o inabusim in putin ulei extravirgin de masline impreuna cu ardeiul iute rosu. Adaugam rosiile, frunzele de busuioc si inabusim pana cand incepe sa se evapore zeama de la rosii; adaugam concentratul de rosii si lasam sa devina cremos. Punem compozitia intr-un mixer si mixam pana cand obtinem un sos omogen.

Preparam puré-ul de dovlecel: curatam, tocam ceapa si o calim in putin ulei extravirgin de masline. Cand devine aurie, adaugam bucatile de dovlecel, frunzele de menta, sarea si piperul si inabusim pana cand se evapora zeama din dovlecel. Mixam la robot pana cand obtinem un puré omogen.

Intr-o tigaie antiaderenta topim untul impreuna cu cateii de usturoi si apoi adaugam crevetii. Ii vom coace timp de 2 minute pe ambele parti, stingem cu vinul si apoi adaugam 2 linguri din sosul rosu si lasam sa devina cremos. ( Maximum 3-4 minute la flacara mare ).  Punem 2 linguri de crema de dovlecei pe mijlocul farfuriei, asezam deasupra crevetii, stropim cu putin ulei extravirgin de masline si presaram cu boia de ardei afumata.

Usor de preparat si foarte gustos! Iar daca am folosit Sauvignon Blanc Terase Danubiene de la Vinarte la prepararea acestor creveti, bine inteles ca am asociat acelasi vin la masa.

 


Sauvignon Blanc Terase Danubiene este produs din struguri recoltati manual in viile Vinarte din Starmina, Mehedinti. Se recunoaste dupa o culoare galben pai cu reflexii verzui si are ca retrogust note de soc si iasomie, fructat cu aroma de mar verde si usor mineral; perfect cu crevetii nostri. Se serveste la 10-12 grade.

Pana data viitoare, a voastra
Gabriella


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu