Astazi am creat pentru voi o reteta simpla cu ingrediente de calitate si cu arome diferite dar care impreuna sunt echilibrate.
Cu dedicatie pour les connaisseurs!
Ingrediente pentru 2 persoane:
400 gr creveti Vannamei de la Ocean Fish
30 gr unt de calitate
10 ml Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte
2 catei de usturoi
Sare
Boia de ardei afumata
Ingrediente pentru puré-ul de dovlecei:
1 ceapa
1 dovlecel
Cateva foi de menta proaspata
Sare
Piper proaspat macinat
Ingrediente pentru sosul rosu:
3 rosii
1 ceapa rosie
1 ardei iute rosu
½ lingurita concentrat de rosii
3-4 frunze de busuioc
Sare
Va veti intreba, de ce folosesc produsele Ocean Fish: simplu, pentru ca
suntem pe aceeasi lungime de unda privind calitatea. Dar haideti sa va scriu
cateva cuvinte despre aceasta companie. Ocean
Fish este o companie 100% romaneasca si este lider de piata pe segmentul de
peste semipreparat, fructe de mare, peste afumat la rece si peste congelat. Ca
si in retetele mele, lucrul cel mai important la Ocean Fish este calitatea
produselor, produse pe care vi le recomand cu drag! Produsele Ocean Fish le
puteti gasi in toata tara in supermarket-uri si hypermarket-uri. Si da,
produsele Ocean Fish vin direct din marile si oceanele lumii in farfuriile
noastre, nu inainte insa sa treaca printr-un proces minutios de control si de
preparare. Iar acum sa trecem la reteta mea de astazi.
Mai intai vom prepara sosul rosu, dupa cum urmeaza:
Spalam rosiile, le uscam intr-un stergar curat de bucatarie si le taiem cu
bucati mici. Curatam, spalam si tocam ceapa rosie si o inabusim in putin ulei
extravirgin de masline impreuna cu ardeiul iute rosu. Adaugam rosiile, frunzele
de busuioc si inabusim pana cand incepe sa se evapore zeama de la rosii;
adaugam concentratul de rosii si lasam sa devina cremos. Punem compozitia
intr-un mixer si mixam pana cand obtinem un sos omogen.
Preparam puré-ul de dovlecel: curatam, tocam ceapa si o calim in putin ulei
extravirgin de masline. Cand devine aurie, adaugam bucatile de dovlecel,
frunzele de menta, sarea si piperul si inabusim pana cand se evapora zeama din
dovlecel. Mixam la robot pana cand obtinem un puré omogen.
Intr-o tigaie antiaderenta topim untul impreuna cu cateii de usturoi si
apoi adaugam crevetii. Ii vom coace timp de 2 minute pe ambele parti, stingem
cu vinul si apoi adaugam 2 linguri din sosul rosu si lasam sa devina cremos. ( Maximum
3-4 minute la flacara mare ). Punem 2
linguri de crema de dovlecei pe mijlocul farfuriei, asezam deasupra crevetii,
stropim cu putin ulei extravirgin de masline si presaram cu boia de ardei
afumata.
Usor de preparat si foarte gustos! Iar daca am folosit Sauvignon Blanc
Terase Danubiene de la Vinarte la prepararea acestor creveti, bine inteles ca
am asociat acelasi vin la masa.
Sauvignon Blanc Terase Danubiene este produs din struguri recoltati manual
in viile Vinarte din Starmina, Mehedinti. Se recunoaste dupa o culoare galben
pai cu reflexii verzui si are ca retrogust note de soc si iasomie, fructat cu
aroma de mar verde si usor mineral; perfect cu crevetii nostri. Se serveste la 10-12 grade.
Pana data viitoare, a voastra
Gabriella
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu