Acest pesto este perfect atat pentru
a fi folosit la diferite antreuri, cat si pentru condiment la paste fainoase.
Are o aroma delicata si puternica deopotriva, datorita ingredientelor cu care
am preparat-o. Este usor de preparat si aveti nevoie doar de un mixer sau un
robot de bucatarie. Astazi am folosit migdale amare dar voi puteti sa incercati
reteta si cu fistic sau muguri de brad. Aceasta versiune insa cu migdale amare
este excelenta, un festin al palatului.
Dar haideti sa vedem cum se prepara
si de ce anume avem nevoie pentru acest pesto.
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 ardei capia mare
2 linguri de migdale amare macinate
10-12 foi de busuioc proaspat
1 catel de usturoi
1 lingura de Parmezan sau Grana
Padano ras
1 sau 2 linguri de ulei extravirgin
de masline
Putina sare
Preparare:
Spalam si curatam cu grija
ingredientele iar ardeiul capia dupa spalare il uscam intr-un stergar si il
coacem pe plita, gratar sau la cuptor. Cand este gata, il curatam si il punem
in mixer, alaturi de restul ingredientelor. Mixam pana cand obtinem o crema
omogena si densa. Cand am scris mai sus 1 sau 2 linguri de ulei, este pentru ca
in functie de compozitia restului de ingrediente, este posibil sa folosim 1 sau
chiar 3 linguri de ulei.
Pesto-ul nostru de astazi este gata:
simplu, rapid, gustos!
Cu acest preparat putem condimenta pastele
fainoase pentru 2 persoane sau putem umple 6 rosii medii, sau 6 oua sau pur si
simplu sa facem tartine sau sa decoram preparatele noastre.
Nu uitati sa folositi intotdeauna ingrediente de
mare calitate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu