luni, 3 august 2015

Pesto din ardei capia si migdale amare



Acest pesto este perfect atat pentru a fi folosit la diferite antreuri, cat si pentru condiment la paste fainoase. Are o aroma delicata si puternica deopotriva, datorita ingredientelor cu care am preparat-o. Este usor de preparat si aveti nevoie doar de un mixer sau un robot de bucatarie. Astazi am folosit migdale amare dar voi puteti sa incercati reteta si cu fistic sau muguri de brad. Aceasta versiune insa cu migdale amare este excelenta, un festin al palatului.
Dar haideti sa vedem cum se prepara si de ce anume avem nevoie pentru acest pesto.
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 ardei capia mare
2 linguri de migdale amare macinate
10-12 foi de busuioc proaspat
1 catel de usturoi
1 lingura de Parmezan sau Grana Padano ras
1 sau 2 linguri de ulei extravirgin de masline
Putina sare

Preparare:
Spalam si curatam cu grija ingredientele iar ardeiul capia dupa spalare il uscam intr-un stergar si il coacem pe plita, gratar sau la cuptor. Cand este gata, il curatam si il punem in mixer, alaturi de restul ingredientelor. Mixam pana cand obtinem o crema omogena si densa. Cand am scris mai sus 1 sau 2 linguri de ulei, este pentru ca in functie de compozitia restului de ingrediente, este posibil sa folosim 1 sau chiar 3 linguri de ulei.
Pesto-ul nostru de astazi este gata: simplu, rapid, gustos!

Cu acest preparat putem condimenta pastele fainoase pentru 2 persoane sau putem umple 6 rosii medii, sau 6 oua sau pur si simplu sa facem tartine sau sa decoram preparatele noastre.
Nu uitati sa folositi intotdeauna ingrediente de mare calitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu