luni, 9 noiembrie 2015

Linte negre de Beluga cu creveti si reductie de grapefruit



Astazi va prezint lintele de Beluga, o descoperire interesanta pentru mine. Sunt linte mici si sferice cu un diamnetru de circa 4 mm cu un tegument negru stralucitor si cotiledonul galben.Nu se sfarama pe durata coacerii si isi pastreaza culoarea neagra caracteristica. Estetic vorbind sunt foarte frumoase si datorita acestui fapt, pot fi asociate cu orice preparat, fie carne sau peste.
De origine asiatica, numele lintelor ia origine de la asemanarea cu omonimul caviar. Studii recente au descoperit ca neobisnuita culoare este data de prezenta in linte a unui pigment care face parte din familia antocianelor, necunoscut pana acum. Acest pigment se pare ca are extraordinare efecte nutritionale. Antocianele inafara faptului ca determina culoarea albastra, mov sau rosie in cazul fructelor rosii, apara organismul de daunele care apar in procesele oxidative care duc la imbatranire sau maladii cardiace. Aceste linte au un continut mare de fier, fibre, proteine si magneziu si datorita continutului lor ar fi foarte bine daca am consuma cat mai multe linte.

Astazi va propun reteta unui preparat creat special pentru voi!

Ingrediente:

80 g linte negre Beluga
1 morcov
Jumatate de dovlecel
Turmeric
Piper negru vietnamez
1 lingura de smantana de gatit
1 lingura de crema fina de branza
Ulei extravirgin de masline
Sale roz de Himalaya

Preparare:

Clatim sub jet de apa rece lintele, le punem intr-o oala mica, asteptam sa dea in clocot dupa care firbem lintele timp de 20 de minute circa.Le clatim din nou sub jet de apa rece si le lasam sa se scurga.
Spalam morcovul si dovlecelul, morcovul il vom taia in rondele iar dovlecelul l-am feliat, apoi am taiat feliile in 4. Incalzim putin ulei extravirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta si saltam timp de 5 minute morcovii, dupa care adaugam dovleceii, potrivim de sare, piper si adaugam ¼ de lingurita de pulbere de Turmeric.Amestecam usor, lasam sa se consume apa lasata de dovlecei, adaugam putina apa si fierbem la foc mic, timp de 10 minute.

Ingrediente pentru creveti:

8 creveti mari Vannamei de la Ocean Fish
Coaja de la ½ grapefruit roz
Sare roz de Hilamaya
Piper multicolor proaspat macinat
Cognac

Ingrediente pentru reductie:

Zeama de la ½ grapefruit roz
1 lingura si jumatate de miere de albine
Piper negru vietnamez

Pentru decorat muguri de trifoi rosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu