miercuri, 11 noiembrie 2015

Medalion din ton rosu cu olane de cartofi, dulceata de ceapa rosie si reductie din vin rosé



Astazi am creat pentru voi un preparat cu gandul la mare si la vacantele deja atat de indepartate. Este un preparat a caror ingrediente le puteti gasi usor si nu este un preparat foarte greu de realizat insa are mai multi pasi de urmat, timpul de preparare fiind in jur de 40-50 de minute.
Ingrediente ton:
4 medalioane de ton a cate 100 gr fiecare de la Ocean Fish
1 catel usturoi roz
1 crenguta rozmarin proaspat
1 bucatica de ghimbir proaspat ( cca. 10 gr )
1 lingurita de unt
2 linguri ulei extravirgin de masline
Sare roz de Himalaya
Piper verde proaspat macinat
10 ml vin rosé clasic Terase Danubiene de la Vinarte

Ingrediente pentru dulceata de ceapa rosie cu mirodenii:
2 cepe rosii
4 prune
10 ml Cognac
50 ml vin rosé clasic Terase Danubiene de la Vinarte
1 foaie de dafin
6 linguri de zahar brun
20 de stafide aurii
½ lingurita pulbere de scortisoara
¼ lingurita pulbere de Cardamon
½ lingurita de piper rosu proaspat macinat
Un varf de cutit de pulbere de cuisoare
Coaja de la o jumatate de lime
Coaja de la o jumatate de lamaie
Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru olane:

2 cartofi
1 dovlecel
1 lingura crema fina de branza
1 lingura Parmezan ras
1 lingurita menta proaspata tocata marunt
1 lingurita faina alba
1 lingurita pesmet
1 ou
Sare dupa gust
Pesmet a le presara de jur imprejur
Ulei pentru prajit

Ingrediente pentru reductie din vin rosé:
2 lingurite zahar
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
20 ml vin rosé clasic Terase Danubiene de la Vinarte
La final se strecoara
Primul lucru pe care il vom prepara este dulceata cu care vom asocia medalioanele de ton. Curatam ceapa, o spalam, o uscam cu ajutorul hartiei de bucatarie si apoi o feliem Julienne si o punem intr-o craticioara antiaderenta, impreuna cu zaharul. Lasam timp de 10 minute dupa care punem la foc.Cand incepe sa se caramelizeze, stingem cu Cognac si Vin si adaugam restul ingredientelor. Fierbem la foc mic pana cand obtinem consistenta pe care o dorim.
Prepararea reductie de vin rosé este simpla: incalzim zaharul intr-o craticioara antiaderenta si cand incepe sa se caramelizeze, stingem cu vinul, adaugam ghimbirul ras si fierbem la foc mic pana cand obtinem o reductie asemanatoare unui sirop. O strecuram cand este calda.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete; la fel procedam si cu dovlecelul insa il vom pune la fiert alaturi de cartofi mai tarziu pentru ca dovlecelul fierbe mai repede. Cand vor fi fierte, le zbrobim si le amestecam cu restul de ingrediente. Vom obtine o masa nu foarte tare, asadar le taiem cu grija in cercuri si le dam cu grija prin pesmet, apoi le frigem in ulei pe ambele parti la foc mediu.
Dintr-un filet de ton inalt de 4 cm, taiem cu ajutorul unui cutter pad rotund 4 medalioane. Intr-o tigaie antiaderenta, incalzim untul si uleiul si adaugam catelul de usturoi, rozmarinul si ghimbirul si le frigem pana cand prind culoare. Le inlaturam si frigem medalioanele de ton pe fiecare parte timp de 1,5-2 minute ( si pe laterale ), apoi stingem cu vinul rosé.Abia acum le potrivim de sare si piper.Mai fierbem 2 minute si le inlaturam din tigaie.

Asezam pe fiecare farfurie o olana de cartof, deasupra acesteia asezam medalionul din ton, deasupra acestuia punem o lingurita de dulceata din ceapa rosie si o crenguta mica de rozmarin. Decoram cu muguri de trifoi, putina menta uscata macinata marunt si picuram farfuria de jur imprejur cu reductie din vin rosé.
Acest vin rosé de la Vinarte nu este un vin pe care il puteti gasi in comert. Este un vin creat special pentru evenimente sau banqueting si il puteti comanda, contactandu-l direct pe Adrian Badea la numarul de telefon 0726 674 125.
Si nu uitati: pentru o viata sanatoasa, folositi numai ingrediente de calitate!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu