Un pic de curry in sosul ‚‘quatro formaggi‘‘ pune in
evidenta gustul branzeturilor si le face mai aromatice.
In sosurile care necesita folosirea de frisca lichida, va
recomand sa o folositi pe cea pentru dulciuri insa neindulcita.Veti obtine un
rezultat mai bun, sosurile voastre devenind mai cremose.
Trufele albe se folosesc crude pentru a nu-si pierde
aroma, iar cele negre se adauga la mancare cand aceasta este pe jumatate fiarta
pentru a obtine maximum de aroma al acestora.
Pentru a evita sa daunati cresterea torturilor, evitati
sa bateti lingura pe bordul formei.
Albusurile de oua se monteaza mai bine adaugand putina
sare si cateva picaturi de apa rece.
Orezurile leaga mai bine daca adaugam putina frisca de
gatit si putina branza ‘’Crescenza’’.
Daca aveti resturi de branzeturi, taiati-le in cubulete,
asezati-le intr-un vas de sticla si acoperiti-le cu palinca, tuica sau grappa.
Dupa 30 de zile veti obtine un sos de branzeturi delicios care se poate folosi
la fripturi.
Daca aveti o sticla de spumant prosecco sau sampanie
deschisa pe care nu o mai folositi, varsati-o in forma de cuburi de gheata si
congelati, apoi le puneti in saculeti de plastic.Aceste cuburi le folosesc pentru a
da un gust rafinat pestelui sau orezurilor.
Pentru ca usturoiul sa piarda din aroma sa puternica,
puneti cateii de usturoi curatati in lapte pentru cel putin 1 ora.
Puneti cateva picaturi de lamaie in uleiul in care
prajiti crochete, legume, piept de pui si acestea vor deveni mai crocante.
Inainte de a taia ceapa, puneti-o in apa calda si apoi in
apa rece, in acest fel veti evita lacrimile inutile si deranjante.
Pentru a verifica calitatea cafelei, este de ajuns sa
punem o lingurita din aceasta in apa. Daca se ridica deasupra apei, veti avea
garantia ca este buna.
Pentru ca sepia si caracatita sa fie mai moi cand le
preparam, inainte de a le fierbe le punem sub sare pentru cca.1 ora, apoi le
clatim si ulterior le punem la fiert.
Sosul Bechamél va fi mai pufos, daca veti folosi jumatate
faina si jumatate amidon de cartofi.
O mancare prea sarata poate fi salvata, adaugand un
cartof sau doi taiati in doua.
Un mar curatat si taiat in cubulete, poate ajuta dulceata
vostra sa se solidifice mai usor si pe cale naturala, datorita pectinei pe care
o contin merele.
Pentru ca permezanul sau Grana Padano sa nu se usuce cand
il pastrati de mai multa vreme in frigider, infasurati bucata de branza intr-un
stergar pe care l-ati inmuiat in apa cu vin si apoi l-ati stors.
Pentru a intinde cu usurinta aluatul foietaj,
intindenti-l cu o sticla inghetata.
Pentru a coji cu usurinta ardeii copti asezati-i intr-un
castron, presarati cu sare si acoperiti sau puneti-i intr-o punga de hartie pe
care o veti pune intr-o punga de plastic la randu-i.
Pentru a conserva busuiocul altfel fata de metodele
clasice de congelare sau de uscare, tocati-l marunt si faceti straturi intr-un
borcanel cu sare, apoi varsati deasupra ulei extravirgin de masline.Veti putea
folosi atat busuiocul cat si uleiul care va deveni foarte aromat.Se poate
pastra intr-o camara foarte rece sau la frigider.
Cand preparati un aluat cu drojdie, pentru a sti cand
este gata pentru a fi folosit, luati din acesta o bucatica mica, faceti o minge
si asezati-o intr-un pahar cu apa.Cand mingea de aluat se va ridica sus,
aluatul este gata pentru a fi folosit.
Pentru a nivela un tort care nu s-a copt uniform pe
centru, il asezam cat este cald pe un servetel de hartie, il acoperim cu un alt
servetel si asezam deasupra o cratita de diametrul tortului.
Daca doriti cartofi pai mai crocanti decat de obicei,
este de ajuns sa rostogoliti prin faina, cartofii taiati.
Daca atunci cand bateti frisca, aceasta se taie, nu
trebuie sa disperati ! Asezati frisca taiata intr-un borcan cu apa. Dupa 10
minute de batut energic si strecurand lichidele, veti obtine un unt foarte
gustos si in acest fel nici nu aruncati frisca care s-a taiat.
Visine – si samburii sunt folositori ! Cand curatati
visinele, puneti samburii intr-un borcan de sticla acoperiti de o vodca de calitate
timp de 4 luni, la intuneric.Veti obtine in acest fel un delicios Maraschino.
Portocale – si coaja este delicioasa ! Inainte de a
stoarce portocalele sau orice fel de citrice, spalati bine coaja si eliminati-o
cu ajutorul curatatorului de cartofi.Cu aceste bucati de coaja taiate precum
batul de chibrit, puteti face multe lucruri. Eu de exemplu, o parte o congelez
si o folosesc ulterior la anumite tipuri de mancare din carne si peste. O alta
parte am obiceiul sa o cristalizez pentru a le folosi la decorarea inghetatei
sau a mousse-ului. Cristalizarea este usoara : asezam bucatelele de coaja
intr-un castron cu mult zahar, le amestecam si le lasam timp de 24 de ore.
Uleiul continut de coaja va aromatiza zaharul iar zaharul va cristaliza cojile,
facandu-le usor crocante si delicioase.
Supa in cuburi – Cand fierb supa de carne, am obiceiul sa
vars din aceasta in forma de facut cuburi de gheata, le congelez, apoi le pun
in pungi de plastic si ulterior le folosesc cand prepar orez sau sosuri.
Cafea – nu aruncati cafeaua nici de la expressor si nici
zatul cand faceti cafea turceasca. Inafara faptului ca puteti sa folositi acest
rest de cafea drept fertilizator la flori si plante, il puteti folosi pentru a
face impachetari anticelulita. Cafeina este foarte eficace in a diminuì si
elimina celulita, datorita capacitatii sale de a stimula drenajul lichidelor
stagnante.Asadar obisnuiti-va sa strangeti aceste resturi de cafea in borcane
de 800 ml si preparati tratamentul in urmatorul fel : puneti intr-un castron
jumatate dintr-un borcan, adaugati atata ulei de masline incat compozitia sa se
poata unge, tapetati baia vostra de ziare pentru a nu murdari si ungeti
compozitia pe portiunile cu celulita. Infasurati-va cu pelicula de plastic si
lasati tratamentul cca. 1 ora. Dupa acest timp, indepartati cafeaua cu ajutorul
apei caldute si facand putin masaj pe locul tratat. In acest fel pielea va
absorbi cafeina si in cateva zile veti incepe sa vedeti rezultatele. Faceti
acest tratament odata pe saptamana, efectele cu adevarat le veti observa dupa 4
– 5 aplicatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu