duminică, 11 august 2013

Sos vanatoresc cu galbiori



Reteta bunicii mele Ilona – reteta ungureasca




 Ingrediente :
250-300 gr de galbiori
1 ceapa rosie
1 morcov
2 catei de usturoi
50-60 gr de Kaiser afumat
500 ml de supa de legume ( supa vegetala )
150 ml de vin rosu
1-2 linguri de cognac
150 ml de smantana de gatit
1 lingurita de concentrat de rosii
1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
Sare
Piper

Curatam cu atentie galbiorii si apoi in functie de marime ii taiem in 2 sau in 3 pe lungime. Kaiserul, morcovul, ceapa si usturoiul le taiem in cubulete mici. Mai intai vom pune Kaiserul in cratita la foc mic si cand incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam ceapa si o calim usor, apoi adaugam concentratul de rosii si mai calim timp de cateva minute dupa care stingem cu vinul rosu.Acoperim cratita si mai fierbem cca. 10 minute. Adaugam galbiorii, supa de legume strecurata si jumatate din smantana. Bunica mea folosea smantana acida insa mie nu imi place si am inlocuit-o cu smantana de gatit. Dupa cca. 10 minute stropim cu cognac, potrivim de sare si piper, inchidem sursa de caldura si adaugam restul de smantana si o lingura de patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu