Reteta bunicii mele Ilona – reteta ungureasca
Ingrediente :
250-300 gr de galbiori
1 ceapa rosie
1 morcov
2 catei de usturoi
50-60 gr de Kaiser afumat
500 ml de supa de legume ( supa vegetala )
150 ml de vin rosu
1-2 linguri de cognac
150 ml de smantana de gatit
1 lingurita de concentrat de rosii
1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
Sare
Piper
Curatam cu atentie galbiorii si apoi in functie de marime ii
taiem in 2 sau in 3 pe lungime. Kaiserul, morcovul, ceapa si usturoiul le taiem
in cubulete mici. Mai intai vom pune Kaiserul in cratita la foc mic si cand
incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam ceapa si o calim usor, apoi adaugam
concentratul de rosii si mai calim timp de cateva minute dupa care stingem cu
vinul rosu.Acoperim cratita si mai fierbem cca. 10 minute. Adaugam galbiorii, supa
de legume strecurata si jumatate din smantana. Bunica mea folosea smantana
acida insa mie nu imi place si am inlocuit-o cu smantana de gatit. Dupa cca. 10
minute stropim cu cognac, potrivim de sare si piper, inchidem sursa de caldura
si adaugam restul de smantana si o lingura de patrunjel verde tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu